Από τους Ιμάμηδες στον Phil Collins και από εκεί στη latin

Από τους Ιμάμηδες στον Phil Collins και από εκεί στη latin
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα ραδιόφωνα του κόσμου όλου (ακόμα και στη Σιβηρία) με ένα κλικ!

22 Δεκεμβρίου 2016
Βαρεθήκατε να ακούτε συνέχεια τους ίδιους σταθμούς; Είστε περίεργοι για το τι ακούν καθημερινά οι εκτός Ελλάδος κάτοικοι, και τι παίζουν τα ραδιόφωνα στο εξωτερικό; Μια νέα εφαρμογή, έρχεται να φέρει τα ερτζιανά όλου του κόσμου στον υπολογιστή και το κινητό μας.
 
Το Radio Garden λοιπόν, το οποίο δικαιολογεί 100% το όνομά του, μέσω της υδρογείου σφαίρας «ταξιδεύει» τον ακροατή και παρουσιάζει ραδιοφωνικούς σταθμούς από κάθε γωνιά της Γης. Από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την κεντρική και λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Σιβηρία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τα νησιά του Ειρηνικού, την Αυστραλία και πολλές άλλες περίεργες ή μη περιοχές. 
 
Με μια κίνηση, ακούμε για παράδειγμα ψαλμωδίες Ιμάμηδων από την Ιορδανία, αθλητικές μεταδόσεις από την Τυνησία, ποπ και ροκ μουσική από την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αφρικανική μουσική από τον Μαυρίκιο, slow μουσική στα Ρώσικα από τη Μόσχα, ρέγγε από την Τζαμάικα, παλιά ινδική μουσική από θεματικό ραδιόφωνο της Μουμπάι και πολλά άλλα. Πέραν τούτου, το Radio Garden δείχνει στον ίδιο χάρτη ένα ιστορικό για κάθε ραδιόφωνο που ξεχώρισε στη χώρα του, τζινγκλάκια από κάποιους άλλους και ιστορίες απλών ανθρώπων για τις εμπειρίες τους από το ραδιόφωνο -π.χ. μια μετανάστρια στην Κύπρο έμαθε ελληνικές λέξεις, ακούγοντας τον ΑΝΤ1 FM Κύπρου.
 
Μια εξαιρετική εφαρμογή, θα λέγαμε. Ένα ταξίδι στον κόσμο, ουσιαστικά, ένας -καινούργιας τεχνολογίας- διεθνής λήψεως ραδιοφωνικός δέκτης. Αξίζει!