«Βήμα FM» όπως «Planet 99.5»;

«Βήμα FM» όπως «Planet 99.5»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λέτε να είναι η δεύτερη φορά που η συχνότητα θα περάσει σε χέρια τραπεζών;

20 Δεκεμβρίου 2016
Ως γνωστόν ο ραδιοσταθμός του ΔΟΛ βρίσκεται από χθες στις 7 το βράδυ σε απεργία, μη μεταδίδοντας εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Κατέβασε ρολά, εν ολίγοις. Όπως και όλα τα μέσα του Οργανισμού μέχρι νεωτέρας, κι ως ότου βρεθεί κάποια λύση στην πληρωμή (αρχικά) του μισού Αυγούστου και του δώρου Χριστουγέννων, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι. Από πλευράς Ψυχάρη πάντως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του 2016, οι τράπεζες θα αναλάβουν εκείνες το 100% του ΔΟΛ από την Πρωτοχρονιά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
 
Σε περίπτωση που επικρατήσει το σενάριο, θα είναι η δεύτερη φορά που η συχνότητα περνά σε χέρια τραπεζών, μέσα σε 15 χρόνια. Πίσω στον Οκτώβριο του 2002 λοιπόν, όπως ανέφερε τότε ο Ριζοσπάστης, ο (...γνωστός) Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, κατείχε μέσω συγγενικών του προσώπων το σύνολο των μετοχών της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Planet A.E.» που λειτουργούσε τον Planet 99.5. Οι παραπάνω μετοχές, όπως και ο σταθμός συνολικά, πέρασαν ως ενέχυρο στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς και βγήκαν στο σφυρί για 588.000.000 δραχμές, ήτοι 1.725.489 ευρώ. Έχοντας την ίδια μοίρα με την -κοινής ιδιοκτησίας- εφημερίδα Sportime, η οποία πλειστηριάστηκε για 1.300.000.000 δραχμές (3.815.500 ευρώ). Μοναδικός ενδιαφερόμενος και εν τέλει υπερθεματιστής ήταν ο Θανάσης Παύλοβιτς, συνεργάτης του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος αγόρασε τις μετοχές για 1.907.556 ευρώ.
 
Στο μεσοδιάστημα, οι εργαζόμενοι του Planet 99.5 ήταν σε κινητοποιήσεις τους μήνες πριν τον πλειστηριασμό, από στάσεις εργασίας μέχρι επισχέσεις, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων. Ενώ ο σταθμός είχε λειτουργικά προβλήματα και ανταποκρινόταν οριακά στις απαιτήσεις της άδειάς του, περί ενημερωτικού ραδιοφώνου.