«Παραλύουν» τον ΔΟΛ οι τράπεζες

«Παραλύουν» τον ΔΟΛ οι τράπεζες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με σημερινή τους απόφαση, η Alpha, η Πειραιώς και η Εθνική παγώνουν τα πάντα στο Συγκρότημα.

04 Ιανουαρίου 2017
Ουσιαστικά ήταν μια ειλημμένη απόφαση, από τα τέλη Δεκεμβρίου. Η τελευταία διορία των τραπεζών προς τον Σταύρο Ψυχάρη ήταν μέχρι τις 31/12, για να καταθέσει περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ προς αυτές, ως δόση -μαζί με τους τόκους- για το ομολογιακό δάνειο των 100 εκατομμυρίων που είχε λάβει ο ΔΟΛ πριν 2 χρόνια.
 
Κάτι το οποίο δεν έγινε, κι έτσι σήμερα το πρωί οι τράπεζες αποφάσισαν να «τραβήξουν την πρίζα» στον ΔΟΛ, καταγγέλοντας όχι μόνο το ομολογιακό αλλά και όλα τα δάνεια που έχει λάβει η επιχείρηση, μπλοκάροντας ταυτόχρονα όλους τους λογαριασμούς της. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να γίνει καμία πληρωμή για οποιαδήποτε δραστηριότητά του, ακόμα π.χ. και για το χαρτί για να εκδοθούν οι εφημερίδες. Πέραν τούτου οι τράπεζες δέσμευσαν και τα όποια κέρδη του ΔΟΛ, όπως γίνεται τώρα με το Mega.
 
Στο εξής τον έλεγχο τον έχουν οι τράπεζες, αφήνοντας στο περιθώριο τον Σταύρο Ψυχάρη. Εκείνες θα αναζητήσουν έναν νέο επενδυτή, ο οποίος όμως θα πρέπει να καταβάλλει άμεσα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πλάνο διαχείρισης θα έχει ένα νέο «εσωτερικό μνημόνιο» στα Μέσα του ΔΟΛ, με περικοπές και απολύσεις.
 
Οι εργαζόμενοι -όσοι έχουν απομείνει- του Συγκροτήματος έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου