Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-15/1

Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-15/1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρώτη λίστα νέων κυκλοφοριών για τη χρονιά που ξεκινά και συναντιόμαστε, παρόλα αυτά, με τον απόηχο του 2016 αφού ακόμα ένα τραγούδι του David Bowie έρχεται να σταθεί δίπλα στους νεώτερους xx, Shins, London Grammar, British Sea Power, Maggie Rogers, Tristessa και το La La Land φορτωμένο με Χρυσές Σφαίρες…

09 Ιανουαρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
David Bowie – No Plan
Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του David Bowie κι ενώ το άλμπουμ του Blackstar, το κύκνειο άσμα, φιγουράρει ήδη από της αρχές του Δεκέμβρη σε όλες τις λίστες των κορυφαίων της χρονιάς, η εταιρία του αποφασίζει να κυκλοφορήσει και ένα EP με ορισμένα τραγούδια που δεν κατάφεραν να κολλήσουν σ’ αυτό.
Το No Plan ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες με το βίντεό του και παρότι είναι ένα τραγούδι που ξεπερνά ορισμένες στιγμές του Blackstar καταλαβαίνεις ότι θα ήταν δύσκολο να χωρέσει εκεί χωρίς να ακουστεί παράταιρο, αφού είναι χτισμένο επάνω σε πιο συμβατικές και ποπ φόρμες.
Παρόλα αυτά, ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα του ταλέντου του Bowie, που ακούγεται μαζί με τα Killing a Little Time και When I Met You στο μιούζικαλ Lazarus με τα τραγούδια του Blackstar.



 
The xx - Say Something Loving
Για τη νέα δουλειά των xx είχαμε μιλήσει και πάλι πρόσφατα παρουσιάζοντας το πρώτο single. Κι ενώ το άλμπουμ I See You θα κυκλοφορήσει στο τέλος της εβδομάδας (13/1) οι λονδρέζοι ανέβασαν και ένα δεύτερο τραγούδι αρκετά πιο βατό και πιο ποπ.


 
London Grammar - Rooting For You
Λονδρέζοι και οι London Grammar, αρκετά πιο φρέσκοι στη σκηνή από τους xx, αλλά και πολύ κοντά ηχητικά, τόσο ώστε ο βρετανικός Τύπος να τους παρουσιάζει ως μία πιο ελαφριά εκδοχή τους. Το νέο τους τραγούδι είναι ένας αργός μελαγχολικός ύμνος βασισμένος στη φωνή της Hannah Reid που μοιάζει να τραγουδά a capela μιας και τα όργανα έχουν μείνει στο background.


 
British Sea Power - Bad Bohemian
Νέο άλμπουμ, όμως, θα έχουν σύντομα κι οι συμπατριώτες τους από το Μπράιτον, οι British Sea Power, μία από τις καλύτερες indie βρετανικές μπάντες. Let The Dancers Inherit The Party ο τίτλος του άλμπουμ και το Bad Bohemian ακόμα ένα ενδιαφέρον δείγμα που θυμίζει αρκετά Joy Division μα και Cure.


 
Jens Lekman - What's That Perfume That You Wear?
Κι από τη Μ. Βρετανία στη Σουηδία για να συναντήσουμε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και περιπετειώδεις τύπους, τον Jens Lekman που θα μπορούσε να είναι και ο σκανδιναβός David Byrne. Η νέα του δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.


 
The Shins - Name For You
Κι από την Ευρώπη στις ΗΠΑ και την παρέα του James Mercer, τους Shins, μία από τις πιο εκλεπτυσμένες indie μπάντες των δύο τελευταίων δεκαετιών. Το πέμπτο άλμπουμ τους με τίτλο Heartworms θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου.


 
Adult. Feat Douglas J McCarthy: They’re Just Words
Από το Ντιτρόιτ κι οι Adult., ακούγονται ωστόσο περισσότερο Ευρωπαίοι με την αβανγκαρντίστικη άποψή τους και τους ρυθμούς και τους ήχους τους που δανείζονται στοιχεία από το kraut rock μέχρι και το new wave.


 
Maggie Rogers - Dog Years
Η 22χρονη Maggie Rogers μοιάζει να έχει όλο το μέλλον δικό της καθώς είχε την τύχη να προωθηθεί από τον νο 1 παραγωγό της αμερικανικής δισκογραφίας αυτή τη στιγμή, τον Pharrell Williams, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από το πρώτο της τραγούδι, το Alaska που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.


 
Tristessa – Fall
Επιστροφή στα μέρη μας για να συναντήσουμε τους Tristessa από τα Γιάννενα, τη νέα μπάντα του Πέτρου “Fuzzhead” Βυζούκη των Fuzzy Nerds, οι οποίοι μας αποχαιρέτισαν πριν δύο περίπου χρόνια. Οι Fuzzy ήταν μία από τις συνεπέστερες και πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές μπάντες. Οι Tristessa συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο δηλώνοντας χωρίς ενδοιασμούς την αγάπη τους για τους Smashing Pumpkins.


 
Ryan Gosling, Emma Stone: City of Stars (La La Land Original Motion Picture Soundtrack)
Το La La Land θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί των Οσκαρ και μία ευχάριστη έκπληξη με την παλιομοδίτικη και νοσταλγική μιούζικαλ αντίληψή του και τα αισιόδοξα μηνύματά του. Η χθεσινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών επιβεβαίωσε την δυναμική του αποσπώντας τέσσερις Σφαίρες, μεταξύ των οποίων κι αυτή για το καλύτερο τραγούδι.