Εν Λευκώ και Rock FM χάσατε, προτιμούμε τους Pepper και Δίεση που δίνουν «δύο στα ένα» δώρο

Εν Λευκώ και Rock FM χάσατε, προτιμούμε τους Pepper και Δίεση που δίνουν «δύο στα ένα» δώρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η απόφαση της IFPI, της Ενωσης δηλαδή των εγχώριων δισκογραφικών εταιριών να πριμοδοτήσουν κάποια ραδιόφωνα έναντι των υπολοίπων προς χάριν του... έντεχνου τραγουδιού, δημιουργεί αντιδράσεις και τραγελαφικές καταστάσεις. 

23 Ιανουαρίου 2017
Σας τα λέγαμε την Παρασκευή (ΕΔΩ), πλέον παίρνουν περισσότερους πόντους τα τραγούδια όταν παίζονται σε πέντε συγκεκριμένα ραδιόφωνα (στην Αθήνα), το Μελωδία 99.2, το Δίεση 101.3, το Μέντα 88, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τον Pepper 96.6. Διπλάσιους για την ακρίβεια. Ο λόγος αυτής της... διάκρισης (και κατάφωρης αδικίας), όπως είπαμε, η ενίσχυση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού στο airplay.
 
Εκτός που από μόνη της αποτελεί μία απόφαση που διαστρεβλώνει το πραγματικό chart (όσο αξία και αν έχει τέλος πάντων αυτό το τσαρτ) παρουσιάζοντας μία μαγική εικόνα για το έντεχνο τραγούδι (αρέσει αλήθεια αυτό στους δημιουργούς του; δεν θα ήταν οι πρώτοι που θα έπρεπε να αντιδράσουν;), προκαλεί και άλλες τραγελαφικές καταστάσεις. Διότι, από τα πέντε ραδιόφωνα που επέλεξε η IFPI (και γιατί αλήθεια αυτά τα πέντε; ο Ελληνικός 93,2 δεν παίζει έντεχνο; το Love Radio 97.5 επίσης, δεν μεταδίδει και αυτό κάποια ανάλογα κομμάτια;), από τα πέντε λοιπόν  το... 1,5, ο Pepper 96.6 και ο μισός Δίεση 101.3 παίζουν ξένα τραγούδια! 
 
Έτσι, ένα κομμάτι που ακούγεται την ίδια ώρα της ημέρας στον Pepper 96.6 και τον Εν Λευκώ 87.7 παίρνει διπλάσια μπόνους (!) στον πρώτο από τον δεύτερο (χώρια που παίζει και ο Εν Λευκώ μερικά ελληνικά πλέον, έστω και George Gaudy, Sundayman ή Esterina, οπότε θα έπρεπε να διεκδικεί και αυτός να μπει στην  πεντάδα των σταθμών που ευνοούνται). Τα ίδια και μεταξύ Δίεση 101.3 και Rock FM π.χ., ο Δίεση είναι πιο πολύτιμος για τα chart σε σύγκριση με τον Rock FM. Αδιανόητα πράγματα. Γιατί μετά από όλα αυτά μία δισκογραφική να μην επιλέξει ένα από τα συγκεκριμένα πέντε ραδιόφωνα προκειμένου να προωθήσει τους καλλιτέχνες της από τα άλλα, τα... λειψά, που δίνουν μισούς (μόνο) πόντους; Και πόσο αλήθεια ενισχύεται το... έντεχνο όταν μεταδίδεται το καινούργιο τραγούδι των The XX
 
Σε άλλες εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο, η απόφαση της IFPI θα ήταν έως και ύποπτη
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δισκογραφικές μετά από ώριμη σκέψη θα δίνουν μπόνους όχι μόνο στους καλλιτέχνες του έντεχνου αλλά και σ' εκείνους που το όνομά τους αρχίζει από Δ (δέλτα), Κ (κάπα) και Ν (νι).  Χρειάζονται και αυτοί μία βοήθεια. Τι να κάνουμε, αν είσαι τραγουδιστής που το επώνυμό σου είναι από Λ (λάμδα), έχασες. Ας πρόσεχαν οι γονείς σου.
Επίσης μπόνους θα παίρνουν οι ραδιοσταθμοί που η συχνότητα τους λήγει σε .4 (90.4, 98.4, 100.4 κ.ο.κ.). Λαχείο την έκαναν.