Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής

Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σχετική κινητικότητα παρατηρείται στον τομέα των ειδησεογραφικών ερτζιανών. Πριν από μήνες ξεκίνησε κι ένα ημι-ενημερωτικό ραδιόφωνο το Action 104.6 του τηλεοπτικού Action (Διονύσης Παναγιωτάκης), ενώ ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς και το Θέμα Radio, της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

30 Ιανουαρίου 2017
Προχωρούν οι εργασίες, φτιάχνουν καινούργια στούντιο εκεί και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στους επόμενους μήνες θα εκπέμπουν κανονικά. Ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθούμε και να καταγράψουμε ποια είναι στην Αθήνα τα ραδιόφωνα που... επιλέγουμε για την... ενημέρωσή μας.
 
■ Real 97.8
Νο 1 εδώ και χρόνια, το ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου και του Ανδρέα Κουρή (γιος του Γιώργου, της «Αυριανής»). Με Πέτρο Κωστόπουλο το απόγευμα (καινούργιο πρόσωπο), αλλά και την Ελληνοφρένεια στις αγωνιστικές επάλξεις τα μεσημέρια. Ο Real FM χρειάζεται ανανέωση, παραμένει ωστόσο ο πιο πλουραλιστικός των FM.
 
■ ΣΚΑΪ 100.3
Είσαι δημοσιογράφος που δεν συμπαθείς (sic) τον ΣΥΡΙΖΑ; Τότε ο ραδιοσταθμός του Γιάννη Αλαφούζου είναι έτοιμος να σε δεχτεί και να σε περιθάλψει με στοργή. Ικανή και αναγκαία συνθήκη. Αρης Πορτοσάλτε το πρωί, με σταθερό καλεσμένο (τρεις-τέσσερις φορές τον μήνα!) τον Αδωνι Γεωργιάδη, Χατζής και Παπαχρήστος πιο μετά, Βουλαρίνος ακόμα αργότερα, πολυφωνία στο έπακρον... Πάλι καλά που υπάρχει και ο Παύλος Τσίμας ενδιάμεσα να σώζει την κατάσταση.
 
■ 105.5 Στο Κόκκινο
Εχει νέο διευθυντή, τον Μάκη Μηλάτο, που προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα. Βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, χρειάζεται όμως απαραιτήτως κάποιες ραδιοφωνικές προσωπικότητες για να επανέλθει γερά στον ανταγωνισμό.
 
■ Βήμα 99.5
Σε παρακμή, τα πιο δυνατά ονόματα έφυγαν, όσοι έχουν απομείνει παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χώρια που είναι απλήρωτοι ένα εξάμηνο περίπου. Θέλεις να τους ακούσεις έστω και για ψυχολογικούς λόγους, για συμπαράσταση, αλλά πέφτεις πάνω στον Πάγκαλο και τον Ψαριανό και εκ πραγμάτων αλλάζεις συχνότητα. Κι εδώ, όπως και στο ΣΚΑΪ 100.3, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί νόμο.
 
■ Alpha 98.9
Δήμος Βερύκιος το πρωί να δίνει το στίγμα. Είναι το ραδιόφωνο του Δημήτρη Κοντομηνά και από τη στιγμή (εδώ και χρόνια) που δεν μπαίνει μέσα οικονομικά, δεν... ενοχλεί κανέναν στον όμιλο. Γι’ αυτό και δεν το ενοχλούν άλλωστε.
 
■ Παραπολιτικά 90.1
Ο ραδιοσταθμός ενισχύεται διαρκώς με εκπομπές και νέο κόσμο αρχίζοντας σιγά σιγά να ρολάρει. Θέλει δρόμο ακόμα, βέβαια. Με διαφορετικές μεταξύ τους φωνές, αλλά κοινό στόχο, από τον Γιάννη Κουρτάκη μέχρι την εκπομπή του Unfollow. Διαθέτει, ίσως, το καλύτερο μαγκαζίνο των FM με Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλλη.
 
■ Flash 96
Ενημερωτικός το πρωί, μουσικός το απόγευμα. Πενιχρά τα οικονομικά μέσα του και αυτό φαίνεται, κάτι ωστόσο που δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τον επαγγελματισμό του. Δεν τα καταφέρνει προς το παρόν στις ακροαματικότητες.
 
■ Αθήνα 9.84
Ποτέ το ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων δεν ήταν τόσο μονομερές, πολιτικά, όσο τώρα. Υπάρχουν φωνές που διαφοροποιούνται, αλλά αποτελούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό. Ακόμα και επί δεξιών δημάρχων η πολυφωνία ήταν μεγαλύτερη. Σε αυτό ο Γιώργος Καμίνης βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Οικονομικά βέβαια το συμμάζεψε το μαγαζί.
 
■ Πρώτο Πρόγραμμα
Το ειδησεογραφικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ είναι σοβαρό, αλλά άνευρο. Δεν θα προσβάλει ποτέ και δεν ενοχλεί αισθητικά τον ακροατή, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο... τσαγανό για να τον κρατήσει στη συχνότητά του. Ειδάλλως, τι νόημα έχει...
 
■ Action 104.6
Δεν λογίζεται αμιγώς ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, μια και η ενημέρωση που προσφέρει είναι πιο... χαλαρή. Δεν είναι κακό, αλλά δεν θα συντονιστείς στους 104.6 όταν συμβαίνουν μεγάλα γεγονότα.
 
■ Κανάλι 1 90.4
Μπορεί σύμφωνα με τις μετρήσεις να μην έχει ακροατές, η δουλειά όμως που γίνεται είναι επαγγελματική. Δεν είναι και BBC, φυσικά, αλλά είναι καλύτερο από άλλα ραδιόφωνα της πόλης που διαθέτουν μεγαλύτερη αίγλη.