Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/2

Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Mark Lanegan συναντά τον Josh Homme και τον Greg Dulli και μας χαρίζει ένα συνταρακτικό νέο τραγούδι. Hurray For The Riff Raff, Goldfrapp, Dirty Projectors, Dawn, Jade Jackson, Aldous Harding, Kane Strang, Jesca Hoop, Estrons και Black Angels συμπληρώνουν το πολύχρωμο κολάζ ήχων αυτής της εβδομάδας…

13 Φεβρουαρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Mark Lanegan Band: Nocturne
Ο Mark Lanegan δεν είναι μόνο ένας από τους σημαντικότερους ρόκερ που έβγαλαν τα nineties, αλλά μαζί με τον Eddie Vedder των Pearl Jam είναι και ο σημαντικότερος τραγουδιστής της γενιάς του.
Από την εποχή των  Screaming Trees μέχρι εδώ έχει διανύσει ένα δρόμο που πέρασε από τα blues και την country, ως επιρροή τουλάχιστον, για να φτάσει μέχρι τον ηλεκτρονικό ήχο και το kraut rock στους δύο τελευταίους δίσκους του.
Τώρα, αναγεννιέται ξανά με τη βοήθεια του Josh Homme των Queens Of The Stone Age και του Greg Dulli (ενός ακόμα σπουδαίου ερμηνευτή) των The Afghan Whigs, αλλά και του βρετανού Rob Marshall, ο οποίος συνυπογράφει τις έξι από τις δέκα συνθέσεις του νέου του άλμπουμ, Gargoyle.
Και το πρώτο δείγμα είναι συνταρακτικό. Ένα σπουδαίο, σκοτεινό, σχεδόν γοτθικό, διαμάντι που απογειώνει η φωνή του Mark.



 
Dirty Projectors - Cool Your Heart feat. D∆WN
Στους Dirty Projectors και τη νέα τους δουλειά αναφερθήκαμε ξανά πρόσφατα. Ένα ακόμα νέο τραγούδι έρχεται να ενισχύσει όσα θετικά είχαμε πει με τη συνεργασία της πολυτάλαντης Dawn Angelique Richard σε ένα αλλόκοτο ρυθμικό πάντρεμα ηλεκτρονικών ήχων, soul και r&b φωνητικών.


 
Goldfrapp: Anymore
Πέρασαν πια σχεδόν είκοσι χρόνια από το πρώτο θετικό ξάφνιασμα του ντεμπούτο της Goldfrapp και φτάσαμε αισίως στο έβδομο άλμπουμ της όπου η Alisson γίνεται περισσότερο φουτουριστική και ηλεκτρονική ανταποκρινόμενη και στην ετικέτα της Mute που την φιλοξενεί. Το νέο της άλμπουμ θα φέρει τον τίτλο Silver Eye και θα κυκλοφορήσει 31 Μαρτίου.


 
Hurray For The Riff Raff: Hungry Ghost
Έπειτα από αρκετή περιπέτεια η παρέα της Alynda Segarra φαίνεται να βρήκε επιτέλους μια ασφαλή στέγη στην ATO Records και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δεύτερη δουλειά της εκεί. Η φωνή της Alynda με την ιδιαίτερη blues χροιά της σημαδεύει όλες τις συνθέσεις, όπως και αυτήν, που έρχεται μετά το πολύ καλό Rican Beach.


 
Jade Jackson: Motorcycle
Η ερμηνεία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά και της 23χρονης Jade Jackson που επιστρέφει στις βασικές φόρμες του ροκ και της country, τα δύο κύρια συστατικά της αμερικανικής μουσικής.


 
Aldous Harding: Horizon
Έχοντας ξεκινήσει δίπλα στον John Parrish με τον οποίο ηχογράφησε το ντεμπούτο της το 2014 η νεοζηλανδέζα Aldous Harding εξελίσσεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές της σύγχρονης goth folk σκηνής. Χαρακτηριστικό της η φωνή της που σε πολλά σημεία φέρνει στο νου την Melanie.


 
Kane Strang: Oh So You’re Off I See
Νεοζηλανδός κι ο Kane Strang και αρκετά φρέσκος, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του τον περασμένο Μάρτιο, παίζοντας μόνος όλα τα όργανα κι εδώ συνεχίζει αρκετά πιο ώριμος αν και αυθόρμητος και καθόλου δεν προσπαθεί να κρύψεις τις επιρροές του από τους Pixies.


 
Estrons: Belfast
Κι αν ο νεαρός νεοζηλανδός διαθέτει αυθορμητισμό οι ουαλοί Estrons είναι, σίγουρα, μία από τις πιο εκρηκτικές νέες μπάντες της βρετανικής σκηνής.


 
Jesca Hoop: Memories Are Now
Τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα και απλά με την καλιφορνέζα Jesca Hoop που φτάνει πια στο έβδομο άλμπουμ της με το Memories Are Now συνεχίζοντας στο γνωστό μινιμαλιστικό στυλ της.


 
The Black Angels: Currency
Κι αν η Jesca εμμένει στην απλότητα οι Black Angels απογειώνονται για μία ακόμα φορά σε ένα εξώκοσμο ταξίδι με τους γκαραζοψυχεδελικούς ήχους τους προετοιμάζοντάς μας για το Death Song, το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει 21 Απριλίου.