Μία ανακοίνωση για γέλια (της ΑΕΠΙ) και η παύση πληρωμών (από τα μαγαζιά)

Μία ανακοίνωση για γέλια (της ΑΕΠΙ) και η παύση πληρωμών (από τα μαγαζιά)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εβγαλε μια ανακοίνωση η ΑΕΠΙ που μπορεί να χαρακτηριστεί έως και μνημειώδης. Ειδικά εκεί που λέει πως «τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ.». Με απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως τα προηγούμενα χρόνια οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. δεν ήταν και τόσο... ορθολογικές. 

17 Φεβρουαρίου 2017
Μα γιατί; Απορούμε: είναι πολλά τα 52.000 ευρώ μηνιαίος μισθός; Οσο για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έφερε στο φως όλα αυτά τα σκανδαλώδη ποσά με τους υπέρογκους μισθούς και τα αδιανέμητα δικαιώματα, η ΑΕΠΙ περί άλλα τυρβάζει: «Οποιεσδήποτε “εκθέσεις” έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρείας σήμερα και τη σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της». 
 
Μας ενημερώνει επίσης πως «δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της» και πως η «εταιρία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς». Ξεχνάει ωστόσο να προσθέσει πως στη μεγάλη πλειονότητα των δημιουργών έδωσε ψίχουλα κι ας φαίνονται τα συνολικά νούμερα (όπως τα παρουσιάζει η ΑΕΠΙ) αρκετά μεγάλα: «Για την εξετασθείσα περίοδο του 2014 η εταιρία τιμολόγησε 32,5 εκατ. € και διένειμε 36,0 εκατ. €, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. € και διένειμε 29,4 εκατ. € ενώ το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. € και διένειμε 27,8 εκατ. €». 
 
Όπως μαθαίνουμε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΠΙ Πέτρος Ξανθόπουλος ενημέρωσε χθες και τα σωματεία των δημιουργών. Τους είπε για τα χρήματά τους, τους είπε για τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο εξωτερικό. Να δούμε αν θα βρει κι επενδυτή μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους καλλιτέχνες να μην ανεβάζουν post στο facebook για να μη τα διαβάζουν οι χρήστες
 
Όταν λέμε χρήστες, εννοούμε τα μαγαζιά που πληρώνουν ΑΕΠΙ. Και τα οποία αρνούνται τώρα να δώσουν χρήματα μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις. Μάλιστα απέστειλε επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Η λέξη ΑΕΠΙ Α.Ε. προκαλεί αναστάτωση και αποτροπιασμό και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς δυστυχώς δυσφημεί των χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων των χρηστών και των πνευματικών δημιουργών, αν θέλετε, και βεβαίως μετά το πόρισμα ορκωτών λογιστών αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό της χώρας μας», γράφει. 
 
Και της ζητάει να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ Α.Ε. πράγμα το οποίο όπως καταλαβαίνετε θα ήταν καταστροφικό. Ούτε μία μέρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή η ΑΕΠΙ. Λίγο παρακάτω ο κ. Μίχαλος αφήνοντας να εννοηθεί πως τα μαγαζιά θα σταματήσουν τις πληρωμές«Κανείς χρήστης πλέον δεν εμπιστεύεται να συνεργαστεί με μια εταιρεία που λεηλατούσε τα αποδιδόμενα χρήματά του σε παχυλές αντιμισθίες και "περίεργα" έξοδα, ενώ είχε υποχρέωση να αποδίδει τα χρήματα στους δικαιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Τα ελάχιστα χρήματα δυστυχώς διανέμονταν με αδιαφανείς διαδικασίες και σε "ολίγους"».