«Ισχύς εν τη ενώσει» στα δημοτικά ραδιόφωνα

«Ισχύς εν τη ενώσει» στα δημοτικά ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από κοινού δραστηριότητες αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους.

26 Φεβρουαρίου 2017
Αθήνα 9.84, Κανάλι 1 90.4, Επικοινωνία 94, FM 100 και Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 μετά των προέδρων τους, συναντήθηκαν στην έδρα του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας στην Τεχνόπολη και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κοινές δραστηριότητες. Τα θέματα πάνω στα οποία θα συνεργαστούν οι 5 δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αφορούν την επικείμενη νέα αδειοδότηση, τις ακροαματικότητες, τα πνευματικά δικαιώματα και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ. Συγκεκριμένα:

1. Να παρακολουθήσουμε την πορεία του ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα που αφορούν στα δημοτικά ΜΜΕ και τις προτάσεις που υποβάλαμε.

2. Να εξεταστεί το υπό διαμόρφωση πλαίσιο αδειοδότησης των Ρ/Σ και να διαμορφωθούν οι προτάσεις των δημοτικών ΜΜΕ.

3. Να εξουσιοδοτηθεί ο αντιπρόεδρος του Αθήνα 9.84 Μιχ. Κυριακίδης για να διαπραγματευτεί εκ μέρους των δημοτικών ΜΜΕ το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων με ΑΕΠΙ, GEA, και «Αυτοδιαχείρηση».

4. Να αναλάβει το νομικό τμήμα της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης την κωδικοποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.

5. Να διερευνηθούν οι εναλλακτικές δυνατότητες για τη διενέργεια αξιόπιστων μετρήσεων ακροαματικότητας και τηλεθέασης.
 
Ήδη πάντως, ο 9.84 με τον FM 100 της Θεσσαλονίκης συνεργάζονται όσον αφορά το πρόγραμμά τους. Απαραίτητη η ενδυνάμωση των δημοτικών ραδιοφώνων.