Είναι τα ελληνικά social media ηλίθιε...

Είναι τα ελληνικά social media ηλίθιε...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για αλητεία σε βάρος του Νίκου Μπογιόπουλου ή αν, απλώς, το όλο πράγμα κατέληξε σε αλητεία. Τι συνέβη; Αφορά την αναπαραγωγή ενός παλιότερου κειμένου του Νίκου.

01 Μαρτίου 2017
Να πως το περιγράφει ο ίδιος στον Ημεροδρόμο: «Πήραν ένα κείμενό μου που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 10 Γενάρη του 2012 – πριν από 5 ολόκληρα χρόνια δηλαδή – το οποίο αφορούσε σε δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο ιδιοκτήτης του Jumbo. Το κείμενο είναι ΕΔΩ και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί και πότε και γιατί γράφτηκε και σε τι αφορούσε. Και τι έκαναν; Στο πλαίσιο της τιποτένιας εντυπωσιοθηρίας που κανοναρχεί το "ποιόν" τους, το αναδημοσιεύουν τώρα, με αφορμή το δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας! Πήραν και αναδημοσιεύουν – χιλιάδες φορές – ένα κείμενο που γράφτηκε πριν από 5 χρόνια, που γράφτηκε για άλλο θέμα, με άλλη αιτία και για άλλους λόγους, που καμία σχέση δεν θα μπορούσε να έχει και δεν έχει με την προχτεσινή τραγωδία στην άσφαλτο».
 
Ο Νίκος που ποτέ δεν μιλάει τυχαία, επιμένει πως έγινε επίτηδες όλο αυτό, να φανεί πως οι (κομμουνιστές και αριστεροί) δημοσιογράφοι επιχαίρουν για το δυστύχημα με την Πόρσε βάζοντάς του ταξικό πρόσημο. Μπορεί να έχει δίκιο, δεν το ξέρω. Ειδικά αν το κείμενο έχει αναπαραχθεί από sites κι επαγγελματίες δημοσιογράφους.
 
Τα social media ωστόσο στην Ελλάδα, ειδικά το facebook, αποτελούν  αρρωστημένη κατάσταση. Και δυστυχώς οι περισσότεροι επιλέγουν να ενημερώνονται μέσα από αυτό. Αξιοπιστία μηδέν. Κι επειδή οι χρήστες δεν είναι δημοσιογράφοι, ένας να ανεβάσει ένα παλιό κείμενο λόγω αβλεψίας και αυτό γίνεται viral. Ουδείς κοιτάει ούτε χρονολογία, ούτε πηγή, ούτε τίποτε. Με αποτέλεσμα, όπως τώρα με την περίπτωση Μπογιόπουλου, να κυκλοφορούν τέρατα, να διακινούνται τερατώδη πράγματα που στο τέλος παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Πριν από μερικές μόλις ημέρες έκλαιγαν όλοι τον Ουμπέρτο Έκο που πέθανε... πέρυσι Φεβρουάριο. Τον θρηνούσε το ελληνικό facebook ένα χρόνο μετά!
 
Κάτι αντίστοιχο προφανώς συνέβη με τον Μπογιόπουλο, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν διαπίστωσα να έχει πάρει τέτοια έκταση. Εύχομαι η αναπαραγωγή των αθλιοτήτων να μην είναι μεγάλη. Αν και τον Μπογιόπουλο δεν τον αγγίζει τίποτε. Πολλά μπορεί να του καταλογίσει κάποιος (πολιτικά), ανηθικότητα πάντως σίγουρα όχι. Μερικές φορές, ξέρετε, η λάσπη δεν πιάνει, δεν κάθεται, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι... 
 
Αναρωτιέμαι αν και στο εξωτερικό τα social media είναι τόσο άρρωστα όπως και στην Ελλάδα...