Τα τραγούδια της εβδομάδας 6-12/3

Τα τραγούδια της εβδομάδας 6-12/3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η νεοζηλανδή Lorde μας ανάβει το πράσινο φως για ένα ακόμα ταξίδι με ό,τι πιο φρέσκο στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Arca, Laura Marling, Methyl Ethel, Cameron Avery, Lillie Mae, Robyn Hitchcock, White Reaper, HMLTD και Otzeki οι ξεναγοί μας γι’ αυτή την εβδομάδα.

06 Μαρτίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Lorde: Green Light
Οι κριτικοί ανά την υφήλιο και ο μουσικός Τύπος αντιμετωπίζουν, συνήθως, με καχυποψία μουσικούς όπως η νεοζηλανδέζα Lorde (Ella Marija Lani Yelich-O'Connor το πραγματικό της όνομα, οπότε καταλαβαίνετε γιατί υιοθέτησε άλλο καλλιτεχνικό).
Στα 16 της κυκλοφόρησε τις πρώτες ηχογραφήσεις της υπογράφοντας εξ αρχής σε μεγάλη εταιρία. Στα 17 της βρέθηκε να είναι η νεώτερη μουσικός που ανέβηκε στο Νο 1 του αμερικανικού chart του Billboard και στα 18 της μάζεψε μια αγκαλιά Grammy.
Παρόλα αυτά, και παρά την αξιοπρόσεκτη εξωτερική της εμφάνιση, η Lorde συνέχισε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σιώπησε σχεδόν δυόμισι χρόνια και σήμερα επιστρέφει με ένα ακόμα εξαιρετικό και έντονα συναισθηματικό ποπ τραγούδι στο γνωστό της στυλ που ανακατεύει περίτεχνα την ηλεκτρονική pop με την soul και την r&b και τα χορωδιακά μέρη να παραπέμπουν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.



 
Arca: Anoche
Bjork, Kanye West, FKA Twigs… Αυτές είναι τρεις από τις σημαντικότερες ώς τώρα συνεργασίες του βενεζουελάνου παραγωγού και μουσικού Alejandro Ghersi, που αναζητά την ταυτότητά του σε σκοτεινά ηχητικά μονοπάτια…


 
Methyl Ethel: L'Heure des Sorcières
Dream pop με σχεδόν γοτθικό ύφος και punk με ρομαντικό χαρακτήρα. Αυτά τα αντιφατικά συνθέτουν τον ήχο των Methyl Ethel, ενός από τα πιο συναρπαστικά και πολλά υποσχόμενα νέα προϊόντα της αυστραλέζικης μουσικής σκηνής.


 
Cameron Avery: Dance With Me
Αυστραλός κι ο Cameron Avery, μα πολύ πιο ξεκάθαρος στον μουσικό του προσανατολισμό, μας προσφέρει το τρίτο δείγμα από το αναμενόμενο προσωπικό του ντεμπούτο, μακριά από τους Tame Impala με τους οποίους συνεργάζεται. Το πρώτο τραγούδι του το είχαμε φιλοξενήσει εδώ τον περασμένο Οκτώβριο.


 
Lillie Mae: Over The Hill and Through The Woods
Από το οικογενειακό σχήμα των Jypsi που έφτιαξε με τα αδέλφια της στην μπάντα του Jack White και τώρα σόλο με τον Jack να αναλαμβάνει την παραγωγή της πρώτης προσωπικής της δουλειάς, η Lillie Mae βάζει από νωρίς υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα φετινά άλμπουμ. Συναρπαστική ανεξάρτητη country.


 
Laura Marling: Next Time
Περισσότερο φωτεινή και στοχαστική συνάμα η Laura Marling αποδεικνύει ότι είναι μία από τις σημαντικότερες μουσικούς της γενιάς της.


 
Robyn Hitchcock: Mad Shelley's Letterbox
Από τους πρωτοπόρους της κιθαριστικής ποπ ο Robyn Hitchcock εξακολουθεί να ηχογραφεί και να μας προσφέρει ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ, μας ταξιδεύει μερικές δεκαετίες πίσω τόσο ηχητικά όσο και οπτικά.


 
White Reaper: The World's Best American Band
Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι η καλύτερη αμερικανική μπάντα, αλλά σίγουρα αυτοί οι τύποι απ’ το Κεντάκι ξέρουν να γράφουν ξεσηκωτικά ροκ τραγούδια.


 
HMLTD: To The Door
Όσο παλαβό είναι και το όνομά τους, Happy Meat LTD, άλλο τόσο είναι και η εικόνα τους και η μουσική τους. Οι έξι λονδρέζοι βγάζουν τη γλώσσα στο κατεστημένο και ακούγονται λες και οι Prodigy πήραν τον Adam Ant για frontman.


 
Otzeki: All This Time
Το ντουέτο από το Λονδίνο συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με την ποπ κι ακούγονται σαν μία μίνιμαλ εκδοχή της γαλλικής αντίστοιχης σκηνής.