Η Μαρίνα ζει σε έναν μαγικό πλανήτη, τον πλανήτη Ladydust

Η Μαρίνα ζει σε έναν μαγικό πλανήτη, τον πλανήτη Ladydust
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι η Μαρίνα Τσιγονάκη που κάνει εκπομπές στο Nostos 100.6. Και είναι αυτή που έχει ανακαλύψει τον πλανήτη Ladydust. Μία ευφυής σύλληψη που δεν αφορά μία ραδιοφωνική εκπομπή μόνο αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.

30 Μαρτίου 2017
Είναι και dj, είναι και ηθοποιός, δανείζει τη φωνή της σε διαφημιστικά, υπάρχει κι ένα βιβλίο που ετοιμάζεται. Εννοείται πως το όνομα Ladydust το σκέφτηκε σε μία συναυλία του (ποιου άλλου;) David Bowie. Και κάθε εκπομπή της είναι, όπως υποστηρίζει, ένας ξεχωριστός πλανήτης! Τι concept είναι αυτό αλήθεια; «Αυτό το concept έχει αρχίσει από το 2009 στο προηγούμενο ραδιόφωνο που στεγάζονταν ο πλανήτης», λέει η ίδια στο e-tetRadio. «Ο πλανήτης είναι η μόνιμη "κατοικία'" της ladydust και το μέρος από το οποίο ενώ μένει μόνη της, αναμεταδίδονται οι μουσικές των "γήινων"». (γέλια)
 
Συναντηθήκαμε με τη Μαρίνα, ανήμερα 25η Μαρτίου, στο Μοναστηράκι. Βράδυ. Κακή επιλογή: χιλιάδες κόσμος να περπατάει στα στενά, χειρότερο δεν είχα μπορώ να σας πω. Αλλά ήταν εκεί η ladydust από νωρίς και δούλευε, οπότε πήγα και τη βρήκα. Σε ένα μπαράκι, μόνη της στην άκρη, σε ένα τραπέζι, με υπολογιστή και ακουστικά στα αυτιά. Όμορφη, χαμογελαστή και πολύ στην... κίνηση, μοιάζει σαν να μην ησυχάζει ούτε λεπτό. Τώρα ζει στην Ελλάδα αλλά έχει περάσει μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό. Τι δεν της αρέσει στη μουσική Ελλάδα του σήμερα σε σχέση με έξω; «Το ό,τι εξακολουθεί και ισχύει ένα φεουδαρχικό καθεστώς κυρίως στη νοοτροπία. Αυτό κάνει τον καθένα να κοιτάζει απλά τα δικά του πράγματα δίχως να υπάρχει μία γενική συσπείρωση».

 
Εκπομπή στο Nostos 100.6 κάνει κάθε Τρίτη, 10 με 12 το βράδυ (μεταδίδεται σε επανάληψη την Πέμπτη την ίδια ώρα). Είναι καλή μπορώ να σας πω, ιδίως στις μουσικές της επιλογές, παίζει κομμάτια που ακούμε σπάνια στο ελληνικό ραδιόφωνο. «Θα έλεγα πως η σχέση με τον Nostos 100.6 είναι καρμική και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ακριβώς εκεί όπου θα ήθελα να είμαι. Κυριαρχεί μία ωραία και τρελή ατμόσφαιρα στο ραδιόφωνο. Αν επισκεφθεί κάποιος το account μου στο Instagram θα το διαπιστώσει από τα video και άλλων εκπομπών που ανεβάζω». Πώς γίνεται η επιλογή των τραγουδιών που μεταδίδει σε κάθε εκπομπή; «Κατόπιν έρευνας στα διεθνή blogs σε συνδυασμό φυσικά με τη διάθεση και τα βιώματα της Ladydust».

Ας γίνουμε λίγο αστρόσκονη επιτέλους.