«Σκοτώνονται» μεταξύ τους οι καλλιτέχνες

«Σκοτώνονται» μεταξύ τους οι καλλιτέχνες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι λυπηρό να βλέπεις τους δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς, χωρισμένους σε δύο (ή και σε περισσότερα) στρατόπεδα να στέλνουν ανοιχτές επιστολές, καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλον. 

13 Απριλίου 2017


Το κακό που προκάλεσε και προκαλεί η ΑΕΠΙ είναι μεγάλο και πολύπλευρο τελικά. Μέχρι και διχόνοια σπέρνει ανάμεσα στους δημιουργούς. Φυσικά και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι τους, έχουν αγαθές προθέσεις. Και εννοείται πως όλοι τους αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, για τα πνευματικά δικαιώματά τους και τη δίκαιη διανομή τους. Νομίζω πως και μεταξύ τους, παρά τις κόντρες τους, δεν θα πιστεύει κανένας τους για κανέναν κάτι τέτοιο.
 
Έκανε μεγάλο κακό η ΑΕΠΙ έτσι όπως λειτουργούσε (πέραν των σκανδάλων) χωρίς κανένας να γνωρίζει πως γίνονταν οι διανομές των χρημάτων. Πόσοι έπαιρναν και πόσα. Και ποιοι καλλιτέχνες έλαβαν προκαταβολές, δηλαδή δανεικά και αγύριστα. Και μιλάμε για μεγάλα ποσά, για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ακούγονται διάφορα ονόματα, να δούμε αν θα βγουν ποτέ στη δημοσιότητα, ποιοι ήταν εκείνοι που συνεργάζονταν με τους Ξανθόπουλους, τους ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ. Προφανώς κάτι έχει ακούσει και ο Γιάννης Αγγελάκας και το αναφέρει στην παρέμβασή του (ΕΔΩ) ζητώντας να βγουν τα ονόματα, το ίδιο και ο Φίλιππος Πλιάτσικας (ΕΔΩ).
 
Αυτό πάντως που πρέπει να σταματήσει άμεσα είναι το αλληλοφάγωμα. Και οι ανοιχτές επιστολές με τις υπογραφές. Τι νόημα έχουν; Μόνο κακό τους κάνουν...