Μπήκε επιτέλους Επίτροπος στην ΑΕΠΙ (update)

Μπήκε επιτέλους Επίτροπος στην ΑΕΠΙ (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διορίστηκε σήμερα (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και πρόκειται για τη Μαρία Βλάχου, Προϊσταμένη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

28 Απριλίου 2017
Αποφάσισαν λοιπόν οι αρμόδιοι τον «ορισμό προσωρινού Επιτρόπου στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «Ελληνική εταιρεία προς προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας Α.Ε.» με την επωνυμία «ΑΕΠΙ Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 10 ν. 2121/1993, καθώς συντρέχει σοβαρή πιθανολόγηση ότι ο εν λόγω οργανισμός συλλογικής διαχείρισης δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ιδίως να εισπράξει και να διασφαλίσει την απόδοση στους δικαιούχους ποσών που εισπράττει για λογαριασμό τους, λόγω -μεταξύ των άλλων- των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων που παρουσιάζει, όπως προκύπτει από τα πορίσματα της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου σε αυτόν, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ορκωτών-ελεγκτών λογιστών "Ernst & Young"».
 
Ως προσωρινός επίτροπος στην ΑΕΠΙ διορίζεται η Μαρία Βλάχου, Προϊσταμένη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού είναι πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας σε ζητήματα ελέγχου κρατικών ΝΠΙΔ, δημόσιων επιχειρήσεων, σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης και νομικά θέματα».
 
Η θητεία της θα είναι εξάμηνη και θα υπάρχει η δυνατότητα τρίμηνης ανανέωσης. Στο τέλος κάθε μήνα η Μαρία Βλάχου θα είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει στην Υπουργό συνοπτική έκθεση πεπραγμένων, προγραμματισμό για τον επόμενο και συνολική έκθεση στη λήξη της θητείας της.
 
Να δούμε μόνο τι θα γίνει με την οικογένεια Ξανθόπουλου τώρα. Τι θα κάνει η Επίτροπος; Θα τους βάλει στην άκρη

update: Οι δημιουργοί των «450+» μάλλον δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι με την εξέλιξη, τη θεωρούν μισές δουλειές: «Πόση καθυστέρηση... Και πόση πίεση για να γίνει επιτέλους αυτό... Κι ωστόσο, ακόμα συνδιοίκηση με το "αμαρτωλό" ΔΣ. Αν το Νομοσχέδιο που έρχεται, δεν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τότε ένα θα είναι σίγουρο: για μια σχετικά απλή υπόθεση, για ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο, η Κυβέρνηση δεν ακούει τους ανθρώπους που πρόκειται να καταστραφούν, αλλά αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή τους. Η κοινωνία ας το κρίνει. Εμείς δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια».