Πρώτα Πέτρος Κλαμπάνης, μετά A Victim Of Society, η μουσική στα καλύτερά της

Πρώτα Πέτρος Κλαμπάνης, μετά A Victim Of Society, η μουσική στα καλύτερά της
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ομολογώ πως είχα πολλά χρόνια να ακούσω μία τόσο καλή, αγγλόφωνη, εγχώρια μπάντα. Και δεν είναι μόνο το πολύ καλό τους άλμπουμ «Freaktown», αξίζουν και live οι A Victim Of Society! Τι αξίζουν δηλαδή, τα σπάνε τα τυπάκια. Και είναι και πιτσιρικάδες. 

05 Μαΐου 2017
Πρώτη έκπληξη λοιπόν με την ακρόαση του ψυχεδελικού «Freaktown» (από την Inner Ear). Δεύτερη χθες το βράδυ στο Ρομάντσο που έπαιζαν live. Downtown στην ουσία του και ένιωσα βλέποντάς τους λίγο σαν να βρισκόμαστε επιτέλους στο εξωτερικό με νέες μπάντες, σούπερ, να παίζουν σε ωραία club κι εμείς να τις ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά. Αέρας Νέας Υόρκης. Είχα περάσει νωρίτερα και από ένα άλλο εξαιρετικό live, μυσταγωγία κανονική, ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κτίριο του παλιού Χρηματιστηρίου στη Σοφοκλέους. οπότε η αίσθηση μίας 100% μουσικής πόλης μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Άλλωστε Χρηματιστήριο με Ρομάντσο είναι πέντε λεπτά απόσταση με τα πόδια, όσο χρειάζεται ακριβώς για να περάσεις από τη μία μουσική στην άλλη.
 
Δεν ήθελε πάντως πολλή ώρα, ούτε 10 λεπτά δηλαδή, για να καταλάβει κανείς πως οι A Victim Of Society είναι ένα συγκρότημα με πολύ μέλλον. Τρίο πλέον, πρόσθεσαν και ντραμς, ψυχεδέλεια στο έπακρον αλλά κι ένας ήχος που μου έφερε σε κάποιες στιγμές στο νου τους Ride. Ηλθον είδον και απήλθον πραγματικά εντυπωσιασμένος. Οι Victim, είναι συγκρότημα που πρέπει να φύγει έξω και γρήγορα μάλιστα. Δεν μπορεί, κάποιος θα τους τσιμπήσει. Ας δουν άλλωστε τον Πέτρο Κλαμπάνη που μετακόμισε και ζει στη Νέα Υόρκη. Συγγνώμη κιόλας αλλά είναι λίγο δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να εξελιχθείς μένοντας Ελλάδα.

 
Ασχετο: τι καταπληκτικός χώρος για συναυλίες το Χρηματιστήριο... Για την παλιά αίθουσα του Χρηματιστηρίου πρόκειται, με το ταμπλό από πίσω με τις μετοχές, τα κάγκελα γύρω γύρω για τους (ρημαγμένους) επενδυτές κ.ο.κ. Το είχε στήσει και ωραία ο Κλαμπάνης, τζαζ τρίο στη μέση συν οχτώ έγχορδα, μαγικό το αποτέλεσμα.
 
Όταν ρε φίλε ακούς καλή μουσική, τι σημασία έχουν τα είδη... Από την τζαζ στα ψυχεδέλεια, το είπαμε, πέντε λεπτά δρόμος.