Τα τραγούδια της εβδομάδας 4-11/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 4-11/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού μεγάλα ονόματα όπως οι Foo Fighters, οι Radiohead, οι Arcade Fire και οι War On Drugs έχουν νέες κυκλοφορίες ενώ εξίσου ενδιαφέρουσες είναι και οι νέες δουλειές του Benjamin Clementine και του Todd Terje…

04 Ιουνίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Radiohead: I Promise
Το OK Computer ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του ’90, αλλά και του rock συνολικότερα. Πριν λίγες ημέρες, στις 21 Μαΐου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια η εταιρία ετοίμασε μία επανακυκλοφορία με αρκετά «καλούδια» μέσα της. Ένα από αυτά και το I Promise, τραγούδι που έγραψαν το 1996 ενώ βρίσκονταν σε περιοδεία με την Alanis Morissette.
Το I Promise μοιάζει να γεφυρώνει τις δύο διαφορετικές περιόδους των Radiohead, εκείνης μέχρι το OK Computer και της δεύτερης που ξεκίνησε με αυτή την ηχογράφηση και έφερε το συγκρότημα σε μία πιο εγκεφαλική φάση.
Ο κιθαρίστας τους Ed O’Brien το χαρακτήρισε σαν ένα τραγούδι του Roy Orbison και μοιάζει να έχει δίκιο…
Είναι, όμως, και ένα τραγούδι που μαρτυρά την αξία των Radiohead αφού μόνον αυτοί θα μπορούσαν να έχουν την πολυτέλεια να το κόψουν από κάθε κυκλοφορία τους.



 
Foo Fighters: Run
Οι Foo Fighters δεν είναι η συνέχεια των Nirvana. Έχουν, άλλωστε, από καιρό καταφέρει να σβήσουν αυτή τη σχέση τους. Το μόνο που τους συνδέει ίσως είναι το κοινό τους. Ο Dave Grohl έχει αποδείξει το ταλέντο του και με το παραπάνω και συνεχίζει να γράφει εκρηκτικά τραγούδια όπως και το Run.


 
Τodd Terje feat Det Gylne Triangel: Maskindans (radio edit)
To 2014 αυτός ο Νορβηγός έφερε ένα νέο αέρα στη dance σκηνή με την ηλεκτρονική του disco και συνεχίζει να βγάζει ξεσηκωτικά κομμάτια όπως το Maskindans που παντρεύει τον Moroder με τους Kraftwerk.


 
Prophets of Rage: Unfuck The World
Μπορεί οι Prophets να μη φτάνουν την έμπνευση των Rage Against The Machine, όμως, δεν παύουν να είναι μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις του ροκ σε πολιτικό, τουλάχιστον, επίπεδο. Το νέο τους τραγούδι έρχεται με βίντεο σκηνοθετημένο από τον κ. Michael Moore που στο σημείωμά του τους αποκαλεί συντρόφους.


 
The War on Drugs: Holding On
Ακόμα ένα πολύ όμορφο τραγούδι που μας πάει πίσω στα χρόνια της δεκαετίας του ’80 που το αμερικανικό ροκ μας χάρισε μερικά από τα καλύτερα δείγματα χορευτικού ροκ.


 
Benjamin Clementine: Phantom Of Aleppoville
Το At Least for Now ήταν μία από τις εκπλήξεις του 2015. Τώρα ο Benjamin Clementine επιστρέφει με μία εγκεφαλική και παράξενη σύνθεση επηρεασμένη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, από τα βιβλία του ψυχαναλυτή Donald Winnicott. Περίεργη ως επιλογή για single, ομολογουμένως.


 
Trentemøller: Hands Down feat. Jennylee
Ο δανός Trentemøller μας έχει συνηθίσει στις συνεργασίες με μουσικούς από τον alternative χώροι της ροκ. Στη νέα του ηχογράφηση φιλοξενεί την Jenny Lee Lindberg των Warpaint, η οποία γράφει και τους στίχους, για ένα ακόμα πολύ καλό δείγμα ηλεκτρονικής ποπ.


 
Rainer Maria - Lower Worlds
Το 2006 διαλύθηκαν για να ξανασυναντηθούν το 2014 και τρία χρόνια μετά να ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά. Οι Rainer Maria ήταν μία από τις πρωτοπόρες και καλύτερες emo μπάντες κι απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζουν να είναι.


 
Portugal. The Man: So Young
Επανερχόμαστε με τους Portugal The Man και το αναμενόμενο νέο άλμπουμ τους. Αυτή τη φορά με ένα r & b τραγούδι που είναι και από τις καλύτερες ως τώρα στιγμές τους.


 
Arcade Fire: Everything Now
Δεν μπορώ να πω ότι η νέα ηχογράφηση των Arcade ανταποκρίνεται στην αξία τους ή δικαιώνει την αναμονή μας, αλλά όπως κι αν έχει είναι μία από τις λίγες πραγματικά καλές μπάντες που αναδείχθηκαν σ’ αυτή τη δεκαετία. Έτσι, αξίζει να περιμένουμε το άλμπουμ για να κρίνουμε καλύτερα.