Οριστικό: Θα παίξουν τελικά στο Ηρώδειο οι Foo Fighters (update)

Οριστικό: Θα παίξουν τελικά στο Ηρώδειο οι Foo Fighters (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις 10 Ιουλίου θα γίνει η συναυλία και θα είναι ειδικού σκοπού, δεν θα είναι από τις συνηθισμένες. Βέβαια στην Ελλάδα οι Foo Fighters δεν έχουν και τόσο μεγάλο κοινό και αυτό δεν μας περιποιεί τιμή. Αλλά δεν είναι το πρώτο στα της μουσικής... 

07 Ιουνίου 2017
 (update): Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Υπουργείο Τουρισμού θα κυκλοφορήσουν και εισιτήρια για τη συναυλία. 



1) Χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που αποφασίζει για τα μνημεία και τη χρήση τους έδωσε το ΟΚ στην παραχώρηση του Ηρωδείου. 
 
2) Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις (που θα μοιραστούν από το Υπουργείο Τουρισμού και διάφορους φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων). Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο κόσμο σκέφτονται να βάλουν. Λογικά θα θέλουν να το γεμίσουν το θέατρο (4 χιλιάδες). 
 
3) Το live θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA και την ταξιδιωτική εκπομπή «Landmarks Live in Concert».
 
4) Θα βγει  και live streaming αλλά λίγο, διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Δύο, τρία τραγούδια μόνο. 
 
5) Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου που θα προβληθεί τον Οκτώβριο θα είναι η Αθήνα, με πλάνα από την πόλη, τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο, καθώς και συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Πολιτισμού, οι οποίες θα γίνουν στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού».
 
6) Και αν το ΚΑΣ έδωσε το πράσινο φως, η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν αρνητική. Ευτυχώς ο σκόπελος ξεπεράστηκε με συμφωνία:  τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν κάποια όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μη ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα, να μην χρησιμοποιηθεί drone κ.ά. 

7)  Δεν θα είναι ακριβώς συναυλία και δεν ξέρουμε και πόσο χρόνο θα κρατήσει. Κάτι σαν τηλεοπτικό γύρισμα, κάτι σαν τα βραβεία του MTV θα είναι περισσότερο. Εκτός και αν οι Foo Fighters το κάνουν διαφορετικά και τα... σπάσουν. Μακάρι. 

8) Επανερχόμαστε σε αυτό που λέμε στην αρχή: στην Ελλάδα το συγκρότημα δεν χαίρει και τόσο εκτίμησης όταν παντού έξω βρίσκεται στο Νο 1. Άλλο ένα σημάδι πως είμαστε λίγο χωριό σε θέματα μουσικής. 
 
9) Και κάτι τελευταίο που έχει και πλάκα συν τοις άλλοις: δεν θα παιχτούν -λέει- τα πιο «άγρια» κομμάτια του συγκροτήματος! Δηλαδή; Αν ήθελαν μπαλάντες ας έφερναν τους Scorpions.