Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-25/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-25/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Arcade Fire μάλλον μας μπέρδεψαν μα η παρέα του Win Butler επιστρέφει τώρα με ένα νέο single αντάξιο του ονόματός της. Queens Of The Stone Age, Killers, Coldplay, Wolf Alice, Horrors, Chelsea Wolfe, Clientele, Algiers και Emily Haines συμπληρώνουν για μία πραγματικά συναρπαστική μουσική εβδομάδα…

19 Ιουνίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Arcade Fire: Creature Comfort
Αν με το προηγούμενο τραγούδι τους, το Everything Now, οι Arcade Fire έκαναν μία προσπάθεια να ακουστούν σαν Abba, με το Creature Comfort (το τρίτο και καλύτερο δείγμα από τη νέα τους δουλειά) ακούγονται σαν τους New Order με τον James Murphy (LCD Soundsystem) μαζί.
Το θέμα τους πάλι βγαλμένο από την αμερικανική μικροαστική καθημερινότητα με στίχο πολύ δυνατό και σαφή που σε κάποια σημεία του κρύβει κι ένα προσωπικό στοιχείο.
Η εφηβεία, η εξερεύνηση που χάνεται μέσα στα καταναλωτικά όνειρα, η αυτοκτονία…
«She dreams about dying all the time / She told me she came so close / Filled up the bathtub and put on our first record» τραγουδάει ο Win Butler για να συνεχίσει μαζί με την Regine Chassagne… «It goes on and on, I don't know what I want / On and on, I don't know if I want it» σε ένα σχεδόν υστερικό ύφος.



 
Queens of the Stone Age:- The Way You Used to Do
Οι Queens Of The Stone Age συναντούν τον Mark Ronson και το αποτέλεσμα ακούγεται σαν οι Cream να μπήκαν στα σώματά τους. Το ποπ στοιχείο που προσθέτει η ευφυία του Mark κάνει τον ήχο των Queens λίγο πιο φωτεινό χωρίς να αφαιρεί τη γοητεία τους και να αλλοιώνει το προσωπικό τους στοιχείο. Εξαιρετικό πρώτο δείγμα για το άλμπουμ τους που θα κυκλοφορής3ει στις 25 Αυγούστου. Villains, ο τίτλος και πόσους άραγε να αφορά στη σημερινή πραγματικότητα;


 
Wolf Alice: Yuk Foo
Η Ellie Rowsell δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης όταν τραγουδά με αρκετά επιθετική διάθεση:  «Yeah I have feelings, 'cause I'm a human / Totally self-destructive, constantly consuming / And now I'm fucked, and that fucks you too / So fuck the world, and you, and you and you…». Η δεύτερη δουλειά των Wolf Alice θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο κι αν κρίνουμε από το πρώτο single θα πρέπει να περιμένουμε κάτι πολύ δυνατό.


 
The Killers: The Man
Σε καλή φόρμα κι οι Killers μετά από αρκετό καιρό και μπόλικη δημοσιότητα. Ο Brandon Flowers ίσως τραγουδά και γι’ αυτό ακριβώς σε αυτό το pop-rock-funk νέο τραγούδι. Νέα για την κυκλοφορία του άλμπουμ τους δεν υπάρχουν ακόμα.


 
Coldplay: All I Can Think About Is You
Και μιας και μιλάμε για τους ωραίους και διάσημους της μουσικής βιομηχανίας ιδού και οι Coldplay με ένα καλό τραγούδι μετά από αρκετά μέτρια τα τελευταία χρόνια…


 
The Clientele: Lunar Days
Οι Clientele έχουν μία ιδιαίτερη έφεση στις μπαλάντες και με μία τέτοια επιστρέφουν μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Μία από τις καλύτερες κιθαριστικές μπάντες της Μ. Βρετανίας…


 
Chelsea Wolfe: 16 Psyche
Η Chelsea Wolfe, αντιθέτως, ακούγεται αρκετά πιο σκληρή και βαριά σε ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα industrial goth από το νέο της άλμπουμ, Abyss.


 
The Horrors: Machine
Οι Horrors επιστρέφουν με μία μεγάλη δόση επιρροής από τους Depeche Mode και ένα τραγούδι που έχει πολλές πιθανότητες να πιάσει στο ελληνικό κοινό (αν βρεθεί ραδιόφωνο να το παίξει, βέβαια).


 
Algiers: Cleveland
Πολιτικοί, καυστικοί και εγκεφαλικοί, οι Algiers ηχογραφούν ένα gospel-soul τραγούδι για τον 12χρονο Tamir Rice, που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στο Cleveland ενώ έπαιζε με ένα ψεύτικο όπλο. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αιμορραγούν…


 
Emily Haines & The Soft Skeleton: Fatal Gift
Δεύτερο άλμπουμ για την Emily Haines μακριά από τους Metric με ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε ως b-side τους το 2015 και τώρα το ηχογραφεί ξανά με νέα ενορχήστρωση.


 
Αναζητήστε ακόμα τα:

Aldous Harding: Blend 

Jorja Smith: Teenage Fantasy

Paul Heaton & Jacqui Abbott: I Gotta Praise

The Cribs: Year of Hate

Fleet Foxes: I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar 
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube