Το πάρτι του καλοκαιριού με τους Killers στο Ejekt (ναι, χάσατε όσοι δεν ήρθατε)

Το πάρτι του καλοκαιριού με τους Killers στο Ejekt (ναι, χάσατε όσοι δεν ήρθατε)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν ένα γκρουπ είναι τόσο μεγάλο όπως οι Killers, ανεβαίνει στη σκηνή και τους παρασύρει όλους σαν ένα κύμα. Ωστε να ξεχάσουν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Ούτε κουβέντες, ούτε αστεία πια, μόνο τα βλέμματα να συμφωνούν, «ναι ρε φίλε, είναι μία μεγάλη μπάντα».

25 Ιουνίου 2017
Βέβαια το ελληνικό κοινό είναι σε πολλές περιπτώσεις για τα μπάζα, στις περισσότερες δηλαδή. Ετσι οι Killers δεν συγκεντρώνουν ούτε 7-8 χιλιάδες κόσμο (ίσως και λιγότερους), όταν στο Λονδίνο σε μερικές ημέρες θα παίξουν μπροστά σε 60 χιλιάδες. Αλλα τα μεγέθη θα μου πείτε, σωστά. Αλλα και τα γούστα φυσικά.


 
Στο Ejekt χθες ζούσαμε ατμόσφαιρα μεγάλου ευρωπαϊκού φεστιβάλ. Και με headliner ένα αληθινά σπουδαίο συγκρότημα. Μπορεί την ίδια ώρα να ξεκινούσαν οι Foo Fighters στο Glastonbury αλλά κι εμείς είχαμε (να βλέπουμε) τους Killers οπότε μπορούσαμε να σηκωθούμε λίγο στα δάχτυλα των ποδιών μας από υπερηφάνεια. Στις 11 παρά τέταρτο βγήκαν κι έπαιξαν για μιάμιση ώρα.
Performer Α Εθνικής ο Brandon Flowers και με πολύ κέφι (από το πρώτο λεπτό!) μετέτρεψε το live σε ένα μεγάλο πάρτι, με αγόρια και κορίτσια σε αγκαλιές και καλοκαιρινά φιλιά. Από το «A Dustland Fairytale» στο κομφετί του «All These Things That I've Done» και από το χορό και το τραγούδι στο «Human» στο παραλήρημα του «Somebody Told Me».


 
Ενα πολύ μικρό tour κάνουν στην Ευρώπη φέτος οι Killers. Μας ήρθαν από τη Δανία, πάνε Φινλανδία και Σουηδία, μετά θα περάσουν από το Exit στη Σερβία για να παίξουν μπροστά σε απίστευτα πλήθη (και να καταλάβουν πόσο χάλια είμαστε τελικά στην Ελλάδα), ενώ θα καταλήξουν σε Μπιλμπάο και Λονδίνο, στο Hyde Park. Αν (θα θέλαμε να) ήμασταν τίμιοι με την παγκόσμια μουσική κοινότητα (και αντάξιοι) θα έπρεπε χθες βράδυ στην πλατεία Νερού να μαζευόμασταν τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Τότε να το συζητούσαμε πόσο καλό κοινό είμαστε.
 
Δεν ξέρω πόσο κόσμο είχαν την ίδια ώρα οι Yo La Tengo δίπλα στο Ιδρυμα Νιάρχος, αλλά εντάξει, συγκρίνονται τώρα οι Killers με τρία κουτάκια μπύρες κι ένα σάντουιτς στο γρασίδι, με ένα γκρουπ να παίζει στο βάθος και τους διπλανούς να ρωτούν «ποιο είναι το γκρουπ που παίζει στο βάθος;».

 
Οι The Kills νωρίτερα ήταν πολύ καλοί αλλά δεν μπορώ να σας πω και πολλά πράγματα. Ωραία βραδιά η χθεσινή, πολύ σούπερ. Χάσατε όσοι δεν ήρθατε. 

update
Τελικά οι Killers θα παίξουν και στο Glastonbury σε ένα secret gig!  

update 2
Μόλις μαθεύτηκε πως οι Killers θα έπαιζαν στο Ejekt, συγγνώμη στο Glastonbury ήθελα να πω, γέμισε ασφυκτικά ο χώρος με αποτέλεσμα το festival να βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση: 


Προφανώς κάτι δεν γνωρίζουν εκεί που γνωρίζουμε εμείς εδώ...