Τα τραγούδια της εβδομάδας 17-23/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 17-23/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Nine Inch Nails επιστρέφουν με δεύτερο EP σε μία εβδομάδα που χαρακτηρίζεται και πάλι από το έντονο γυναικείο στοιχείο με τις νέες δουλειές των The Blow, Kedr Livanskiy, Torres, Lomelda, Melkbelly, Sloan Peterson δίπλα στους Oh Sees, Mount Kimbie και Vic Mensa.

17 Ιουλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Nine Inch Nails: Less Than
Οι Nine Inch Nails και ο Trent Reznor καθόρισαν τον ήχο του ροκ και της ποπ όσο λίγοι από τη δεκαετία του ’90 και μετά. Η μοναδική ικανότητα του Trent να παράγει ογκώδη, αλλά όχι και φορτωμένο ήχο και να παντρεύει είδη, να δημιουργεί ατμόσφαιρα σχεδόν κινηματογραφική, έχει κάνει πολλούς να τον χαρακτηρίζουν μουσική διάνοια.
Στο πρώτο δείγμα από το νέο τους EP με τον τίτλο Add Violence ακούγονται μάλλον περισσότερο pop από όσο μας έχουν συνηθίσει μα όλα τα χαρακτηριστικά είναι και πάλι εδώ.

 


The Blow: Get Up
Το ντουέτο των αμερικανίδων Melissa Dyne και Khaela Maricich, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με εταιρία, συνεχίζει να πειραματίζεται με ήχους και φόρμες, μένοντας όμως πιστές στην electropop.


 
Mount Kimbie: Blue Train Lines (feat. King Krule)
Κι από το θηλυκό ντουέτο των The Blow στο βρετανικό και αντρικό των Mount Kimbie που συναντούν τον Andy Marshall (King Krule) που φτιάχνουν ένα σχεδόν αγχωτικό τραγούδι, σαν κραυγή πάνω απ’ τον ρυθμό του τραίνου.


 
Kedr Livanskiy: Ariadna
Νοσταλγική και περισσότερο ρομαντική στη νέα της δουλειά η ρωσίδα Yana Kedrina ή Kedr Livanskiy στηρίζεται σε αναλογικά synths για να φτιάξει έναν ήχο που μας παραπέμπει στα πρώτα χρόνια της ηλεκτρονικής έκρηξης.


 
Torres: Three Futures
Την καθημερινότητα και τη φθορά των σχέσεων μέσα σε ένα σπίτι περιγράφει η αμερικανίδα Mackenzie Scott ή Torres στο ομότιτλο με το άλμπουμ της νέο τραγούδι.


 
Lomelda: Interstate Vision
Παρότι από μία μικρή κωμόπολη του Τέξας, η Hannah Read, που ηχογραφεί με το καλλιτεχνικό Lomelda, καταφέρνει να σκαρώνει ταξιδιάρικα και ρομαντικά τραγούδια χρωματισμένα ιδιαίτερα από την χαρακτηριστική φωνή της που παίζει ανάμεσα στην ωριμότητα και την αθωότητα.


 
Melkbelly: Kid Kreative
Εκρηκτική και θυμωμένη η Miranda Winters των Melkbelly σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους κυνηγούν την επιτυχία κλέβοντας τις ιδέες άλλων.


 
Sloan Peterson: Rats
Το Stereogum πολύ εύστοχα την χαρακτήρισε σαν τη συνάντηση της Brigitte Bardot με τον Buddy Holly. Η αυστραλέζα Joe Jackson που άλλαξε το όνομά της για να αποφύγει την την τάυτισή της με τον γνωστό και σπουδαίο  Joe Jackson, δανειζόμενη έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα που υποδύθηκε η Mia Sara το 1986 είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες.


 
Vic Mensa: Wings (Audio) ft. Pharrell Williams, Saul Williams
Η ραπ και η μαύρη μουσική συνεχίζουν να είναι τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα αυτή τη στιγμή στην μουσική βιομηχανία κι ο Vic Mensa είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους δημιουργούς. Εδώ με τον Pharrell Williams ανακατεύει όλη την μαύρη αμερικανική παράδοση από τα γκόσπελ ως την soul, για να σκαρώσει ένα ακόμα εξαιρετικό ραπ τραγούδι.


 
Oh Sees: Animated Violence
Μπορεί να αφαίρεσαν το Thee μπροστά από το όνομά τους μα οι καλιφορνέζοι ρόκερ δεν άλλαξαν τίποτα από την ζωντάνια του garage ήχου τους.


 
Ακούστε ακόμα τα:

Zola Jesus : Soak 
 
Armstrongs: If There Was Ever A Time 
 
JAY-Z: 4:44
 
Nicolas Jaar & Moderat: Pulse 1.5 
 
Feist: Century 
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube