Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/7 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/7 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αυτοκτονία του Chester Bennington των Linkin Park, λίγες μόλις μέρες μετά από αυτή του Chris Cornell, σημαδεύει την εβδομάδα και δεν θα μπορούσε παρά να καταλάβει και την πρώτη θέση της στήλης μας δίπλα στους Melina Mae, Bronx, Goat Girl, The Weather Station, Rebekah Del Rio, Hundred Waters, Guggi Data, Emily Haines, Wolf Parade…

24 Ιουλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Linkin Park: Papercut
Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η εβδομάδα σημαδεύεται από την αυτοκτονία του Chester Bennington, τραγουδιστή και frontman της μπάντας που το 2000 επανέφερε το rock στην πρώτη θέση με το σπουδαίο ντεμπούτο της Hybrid Theory από όπου προέρχεται κι αυτό το τραγούδι.
Οι Linkin Park ήταν οι Nirvana της γενιάς των μηδενικών, της δεκαετίας του ’00, δηλαδή. Η μπάντα που ένωσε το grunge με την rap, το metal, το punk αφουγκραζόμενη τα κοινωνικά κινήματα που τότε φούσκωναν μέσα από την προσπάθεια βίαιης επιβολής της παγκοσμιοποίησης.
Παρότι, το τελευταίο τους άλμπουμ δεν μπορεί να πει κανείς ότι ανταποκρινόταν στο ταλέντο τους, καθώς μοιάζει περισσότερο με ένα αποτυχημένο πείραμα να παντρέψουν τον ήχο τους με το r&b, οι Linkin Park έγραψαν την ιστορία τους με το ντεμπούτο τους και το Meteora κι η ροκ σκηνή σήμερα είναι φτωχότερη…


 
Linkin Park: Good Goodbye (feat. Pusha T and Stormzy)


 
Melina Mae: Time Off Work
Για την αμερικανοφιλιππινέζα Melina Duterte έχουμε ξαναγράψει. Το περυσινό της ντεμπούτο, Turn Into, ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς και το φετινό Everybody Works αυτό που την καθιερώνει. Λίγο πριν ξεκινήσει την αμερικανική περιοδεία της έβγαλε στο διαδίκτυο μία νέα της ηχογράφηση, ως δώρο στους fans της. Ένα μικρό διαμαντάκι αυτού που αποκαλούμε bedroom pop…


 
The Bronx: Sore Throat
Οι Bronx παρά το όνομά τους ουδεμία σχέση έχουν με τη νεοϋορκέζικη συνοικία αφού κατάγονται από το Λος Αντζελες, αλλά ο ήχος τους είναι επιθετικός και σκληρός όσο και η φήμη του προαστίου. Με έναν χαρισματικό frontman, τον Matt Caughthran, είναι αυτό που γεφυρώνει τους Stooges με τους Foo Fighters.


 
The Weather Station: Thirty
Δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους το 2006 οι καναδοί Weather Station της Tamara Lindeman γίνονται όλο και καλύτεροι και πιο ενδιαφέροντες. Χαρισματική, πραγματικά, η Tamara, παίζει με τη φωνή της άλλοτε θυμίζοντας την Joni Mitchell κι άλλοτε την Suzanne Vega σε μία συνταρακτική σύνθεση που ανεβάζει την ένταση προοδευτικά και σου εντυπώνεται με ευκολία.


 
Rebekah Del Rio: "No Stars"
Το Twin Peaks έχει επιστρέψει κι η Rebekah Del Rio, που όλοι την θυμόμαστε από την ερμηνεία της στο Llorando σε μία συνταρακτική σκηνή από το Mulholland Drive του David Lynch, έκλεισε πριν λίγες ημέρες το 10ο επεισόδιο της σειράς με αυτό το τραγούδι από το παλαιότερο άλμπουμ της, Love Hurts Love Heals (2011). Τη σύνθεση υπογράφει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Μαζί της ο Moby στην κιθάρα κι ο παραγωγός Nick Launay στα κίμπορντς, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Arcade Fire, Lou Reed, Nick Cave and the Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs και The Veils.


 
Emily Haines & The Soft Skeleton: Planets
Από τον Καναδά κι οι Emily Haines & The Soft Skeleton με την Emily, μακριά από τους Metric και τους Broken Social Scene να ξεδιπλώνει ένα σπουδαίο συνθετικό και ερμηνευτικό ταλέντο.


 
Guggi Data: All There Is / Au Pair
Ο Gustav Data Andersson, πρώην μέλος των σουηδών Makthaverskan, ηχογραφεί κάτω από το όνομα Guggi Data με το ύφος που λατρεύει το ελληνικό κοινό. Μελαγχολικός και αισθαντικός, με σαφείς επιρροές από τον Morrissey.


 
Hundred Waters: Blanket Me
Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από το σύνολο σχεδόν του μουσικού Τύπου παγκοσμίως. Το αμερικανικό indie-pop τρίο με την χαρακτηριστική φωνή της Nicole Miglis ηχογραφεί εδώ ένα πραγματικό διαμάντι για την ετικέτα της εταιρίας του Skrillex, OWSLA.


 
Goat Girl: Crow Cries
Τέσσερα νέα κορίτσια από το Λονδίνο θεωρούνται αυτή τη στιγμή η ελπίδα της indie σκηνής της πόλης και όχι άδικα. Και όλα μέσα από μία do it yourself σκηνή, μακριά από τις μεγάλες εταιρίες που δεν υπάρχουν πια στην πραγματικότητα. Η αναγεννημένη Rough Trade είναι το ιδανικό σπίτι γι’ αυτές.


 
Wolf Parade: Valley Boy
Τρία άλμπουμ είχαν προλάβει να κυκλοφορήσουν οι καναδοί Wolf Parade ως το 2011, οπότε και σταμάτησαν για να επανέλθουν τώρα με ένα όμορφα φορτωμένο ενορχηστρωτικά τραγούδι που πολύ θα ήθελαν να έχουν γράψει οι Suede.


 
Ακούστε ακόμα τα:
 
Grizzly Bear: Neighbors
 
Broken Social Scene: Vanity Pail Kids
 
Prophets of Rage: Living On The 110
 
Danny Brown: Lost
 
Vic Mensa: Rage

 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube