Best 92.6: Να μην εξομοιώσουν τα συνεταιριστικά σχήματα με τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις

Best 92.6: Να μην εξομοιώσουν τα συνεταιριστικά σχήματα με τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση έβγαλε ο συνεταιριστικός ραδιοφωνικός σταθμός Best 92.6 με αφορμή πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν για την επικείμενη αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. 

27 Ιουλίου 2017
Και ζητάει από την πολιτεία, ειδική μεταχείριση. Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να εξομοιώσει,  στην επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, τα συνεταιριστικά σχήματα με τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, μόνο λύπη και προβληματισμό προκαλεί.

 
Μέσω δημοσιευμάτων, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, πληροφορηθήκαμε ότι και οι αυτοδιαχειριζόμενοι σταθμοί, που λειτουργούν με προσωπική επένδυση και ευθύνη των συνεταιριστών, θα κληθούν, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, να ανταγωνιστούν με επιχειρηματικά συμφέροντα που διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια και δυνατότητες που αδυνατούμε να προσεγγίσουμε.
 
O αυτοδιαχειριζόμενος Best 92.6, ανήκει σε εργαζόμενους-συνεταιριστές, οι οποίοι απώλεσαν μισθούς, αποζημιώσεις και νόμιμα δικαιώματα με ευθύνη του πρώην εργοδότη τους. Στη συνέχεια, οι ίδιοι εργαζόμενοι, υπακούοντας στις προτροπές της Πολιτείας, διέθεσαν χρήματα, χρόνο και κόπο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τον σταθμό μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Οι συνεταιριστές του Best 92.6 λειτουργούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό μας τηρώντας, απολύτως, όλες τις προϋποθέσεις  της σχετικής και φυσικά της εργατικής νομοθεσίας.
 
Ζητούμε λοιπόν από την κυβέρνηση, καθώς επεξεργάζεται το νέο καθεστώς αδειοδότησης, να λάβει σοβαρά υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, έχοντας επενδύσει το υστέρημα και τις ελπίδες μας στη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος απασχολεί εργαζόμενους, καταβάλλει με συνέπεια ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.