Τα τραγούδια της εβδομάδας 11 - 17/9 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 11 - 17/9 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η St Vincent αποδεικνύει ότι είναι, ίσως, η κορυφαία γυναίκα μουσικός του καιρού μας ενώ οι θρυλικοί Sparks επιστρέφουν με σημείο αναφορά την Edith Piaf σε μία λίστα που συμπληρώνεται από τους Prins Obi, London Grammar, SZA, Hundred Waters, Charlotte Gainsbourg, Moses Sumney, Daniele Luppi, Amanda Palmer και George Michael.

11 Σεπτεμβρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

St. Vincent: Los Ageless

Από τις ημέρες των Polyphonic Spree μέχρι σήμερα η Annie Clark έχει διανύσει μία μεγάλη απόσταση που την οδήγησε στη δημιουργική της ωριμότητα.
Στο νέο της αναμενόμενο για κυκλοφορία στις 13 Οκτωβρίου άλμπουμ, με τίτλο Masseduction, μοιάζει να παίζει λίγο παραπάνω με τον ηλεκτρονικό ήχο, όπως κι εδώ που σε σημεία θυμίζει Depeche Mode.
Μετά το πρώτο single που ήταν ένας ύμνος στη Νέα Υόρκη έρχεται με μία σύνθεση αφιερωμένη στο Λος Αντζελες που εδώ γίνεται Los Ageless. Όμως, αν και το παρουσιάζει ως μία αγέραστη πόλη περιγράφει μία εικόνα περισσότερο αποκρουστική παρά ελκυστική.
I try to tell you I love you and it comes out all sick
I try to write you a love song but it comes out a lament

 


Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
Κι από την St. Vincent στους άρχοντες της λεπτής ειρωνείας που στη δεκαετία του ’70 μας ξάφνιασαν με τις πρώτες τους δουλειές κάπου ανάμεσα στο glam rock, την ποπ και τα περίχωρα του punk πριν αυτό καν εκραγεί. Επιστρέφουν, λοιπόν, στο γνωστό τους ύφος με την απαραίτητη προσαρμογή στην εποχή με μια αναφορά στην μεγάλη Edith Piaf.

 

Prins Obi: Into the Light
Το άλμπουμ του με τον… ευρωανατολίτικο τίτλο The Age Of Tourlou κυκλοφόρησε τον Απρίλιο που μας πέρασε και είχαμε ήδη παρουσιάσει ένα πρώτο δείγμα πολύ νωρίτερα. Αυτό είναι το τελευταίο βίντεο που βγαίνει από αυτή τη δουλειά κι αφορά ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου σε ατμόσφαιρα ποπ ψυχεδέλειας.

 

London Grammar: Non Believer
Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και το άλμπουμ των London Grammar με τίτλο Truth Is A Beautiful Thing και στη χώρα μας αγνοείται σχεδόν από τα ραδιόφωνα. Συνεχιστές, κατά κάποιο τρόπο, του ήχου που γεννήθηκε στο Μπρίστολ τη δεκαετία του ’90 και μάθαμε ως trip-hop μαζεύουν λίγο τις γωνίες για να γίνουν περισσότερο ποπ. Συνεχίζουν, όμως, να σκαρώνουν όμορφες και ατμοσφαιρικές μελωδίες.


 
Hundred Waters: Wave to Anchor
Εξίσου ατμοσφαιρικοί κι οι αμερικανοί Hundred Waters με τη φωνή της Nicole Miglis επάνω από τα ηλεκτρονικά ρυθμικά μοτίβα που θέλουν, θαρρείς, να τονίσουν τη μετακόμισή τους στην εταιρία OWSLA του Skrillex. Το νέο τους άλμπουμ Communicating κυκλοφορεί στις 14 του μήνα.


 
SZA: Quicksand
Η Solána Imani Rowe από το St Louis έχει μέχρι στιγμής ένα από τα καλύτερα φετινά άλμπουμ με το ντεμπούτο της Ctrl. Εδώ την συναντάμε σε ένα τραγούδι που έγραψε για τις ανάγκες της σειράς Insecure του HBO.


 
Charlotte Gainsbourg: Rest
Για την Charlotte Gainsbourg δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις θαρρώ. Μετά από επτά σχεδόν χρόνια και δύο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Beck, επιστρέφει με νέα δουλειά έχοντας στο πλευρό της τον Guy Manuel de Homem-Christo των Daft Punk που υπογράφει την παραγωγή του νέου της single. Το άλμπουμ της με τον τίτλο Rest θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου και θα φιλοξενεί, επίσης, τις συνεργασίες με Paul McCartney, Owen Pallett, Connan Mockasin και SebastiAn.


 
Moses Sumney: Indulge Me
Μετά από δύο παράξενα για το στιλ του Moses Sumney τραγούδια (Doomed και Quarrel) ο εξαιρετικός μαύρος τραγουδιστής επιστρέφει στα πιο γνώριμα εδάφη της ακουστικής soul-folk στα οποία τον πρωτοσυναντήσαμε.

 

Daniele Luppi, Parquet Courts feat. Karen O: Talisa
Ο ιταλός Daniele Luppi μας έχει συνηθίσει στις συνεργασίες. Στο νέο του άλμπουμ, Milano, συναντά τους νεοϋορκέζους Parquet Courts και την Karen O των Yeah Yeah Yeah σε ένα ακόμα αντισυμβατικό πάντρεμα.


 
Amanda Palmer: Drowning In The Sound
Μακριά από τους Dresden Dolls, η Amanda Palmer γράφει τη δική της ιστορία κι εδώ, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ I Can Spin a Rainbow με τον Ka-Spel των Legendary Pink Dots, ηχογραφεί ένα τραγούδι με τη χρηματοδότηση των fans της μέσω του Patreon τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα θύματα του τυφώνα Harvey.

 

Bonus track
 
George Michael ft. Nile Rodgers: Fantasy

Καινούριο δεν το λες μιας και υπήρχε ήδη σε τρεις κυκλοφορίες του George Michael που μας άφησε πέρυσι τα Χριστούγεννα μα είναι η πρώτη κυκλοφορία μετά τον θάνατό του και έρχεται δια χειρός Nile Rodgers που άλλαξε αρκετά τον αρχικό ήχο με τον μοναδικό δικό του τρόπο.


 
Ακούστε ακόμα τα:
 
Rostam: Half-Light ft. Kelly Zutrau of Wet


 
Primus: The Scheme

 
The Rhythm Method: Something For The Weekend

 
U2: You’re The Best Thing About Me

 
Robert Plant - Bones of Saints

Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube