Πρώτες εντυπώσεις από τα νέα προγράμματα των ενημερωτικών ραδιοφώνων

Πρώτες εντυπώσεις από τα νέα προγράμματα των ενημερωτικών ραδιοφώνων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο εβδομάδες στον αέρα τα βασικά ειδησεογραφικά ραδιόφωνα με το πρόγραμμα τους 2017-18. Είναι νωρίς ακόμα, οι περισσότεροι ψάχνονται όπως είναι φυσικό, οπότε η δική μας πρώτη καταγραφή περισσότερο με πυξίδα μοιάζει. 

14 Σεπτεμβρίου 2017
Real 97.8
Μοιάζει να είναι ο πιο καλός Real FM των τελευταίων ετών, δείχνει να μην έχει κενά στο πρόγραμμά του. Αυτό μάλιστα αποτελεί μέγα κατόρθωμα αν αναλογιστούμε τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου. Μάνος Νιφλής η αποκάλυψη, ενώ λειτουργεί και το δίδυμο Μπογιόπουλου-Παπαπαναγιώτου (όσο γραφικά είναι αυτά που γράφει ο τελευταίος στο Twitter τόσο πιο καλός ακούγεται στο ραδιόφωνο).   
 
Ραδιόφωνο 24/7 88.6
Ραδιόφωνο παλαιάς κοπής με πολλούς παραγωγούς κι εκπομπές, με ένθετα και καλεσμένους, πολυπρόσωπο και πολυποίκιλο. Ησυχο, χωρίς κραυγές, με καλό λόγο και καλές μουσικές. Έλλειπε από τα FM. Οσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερο προφανώς καλύπτοντας κενά και κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις. 
 
Παραπολιτικά 90.1
Και αυτός παρουσιάστηκε στη νέα σεζόν με ένα σαφώς πιο (δεμένο και) ισορροπημένο πρόγραμμα. Αρκεί βέβαια να του δώσουν και τον απαραίτητο χρόνο γιατί εκεί στα Παραπολιτικά τους αρέσει να αλλάζουν τρία-τέσσερα προγράμματα κάθε χρόνο. Κυριαρχεί ο Γιώργος Τράγκας με το πρωινό του τρίωρο. 
 
ΣΚΑΪ 100.3
Ανισος, με μερικές εκπομπές που είναι εξαιρετικές και άλλες που δεν ακούγονται. Σταθερός στην ενημέρωση και δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά σε έκτακτα γεγονότα. Φέτος έκοψε τα αθλητικά από το πρόγραμμά του.   
 
Alpha 98.9
Σαν να αξιοποιεί λίγο παραπάνω το ραδιόφωνό του ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Με Γιώργο Σμυρνή στη διεύθυνση, πληθώρα ανακατατάξεων αλλά και προσθηκών κυρίως από την τηλεόραση του Alpha (Νίκος Μάνεσης, Λώρα Ιωάννου, Τάκης Πουρναράκης, Ελένη Τσολάκη κ.ά.). Μοιάζει να έχει καλύψει πολλά απ' τα κενά του όντας πιο πλήρες, ενδεικτική η είσοδος και της SportDay στη συχνότητα. Έχει όμως δρόμο ακόμα.
 
* Για Αθήνα 9.84, 105.5 Στο Κόκκινο, Πρώτο Πρόγραμμα και Κανάλι 1 90.4 θα τα πούμε εν καιρώ.
* Το Βήμα 99.5 παίζει, πλέον, μόνο μουσική και κάτι παλιές εκπομπές σε επανάληψη (μέχρι και τον Πετρίδη ακούσαμε σήμερα από το 2014).