Σήμερα το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη Μαρία Κάλλας

Σήμερα το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη Μαρία Κάλλας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατό της.

16 Σεπτεμβρίου 2017
Σήμερα Σάββατο, όλη την ημέρα, η δημοφιλής υψίφωνος, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της όπερας του 20ου αιώνα, θα έχει την τιμητική της στο Τρίτο Πρόγραμμα. 
 
13:00-15:00 Χρίστος Παπαγεωργίου
Έκτακτο δίωρο αφιέρωμα της εκπομπής «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» στη Μαρία Κάλλας, με συγκριτικές ερμηνείες σε άριες που τραγούδησε, και άλλες σύγχρονές της ομότεχνες.
 
17:00-18:00 Κάτια Καλλιτσουνάκη
Στην εκπομπή της «Από τη μουσική τους μαθαίνω τη ζωή τους» θα παρουσιάσει το ρεσιτάλ της Μαρίας Κάλλας στο Ηρώδειο το 1957, μαζί με δημοσιεύματα, παρασκήνιο και γεγονότα της εποχής.
 
20:00-23:40 Τζουλιέττα Καρόρη
Η εκπομπή «Η όπερα στο Τρίτο», θα φιλοξενήσει στο στούντιο του σταθμού τον κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη, ο οποίος από κοινού με τη Τζουλιέττα Καρόρη θα παρουσιάσει το αφιέρωμα με τίτλο «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου», που αφορά την περίοδο που η Μαρία Κάλλας ζούσε στην Ελλάδα. Από τα πρώτα της βήματα στη μουσική στην εφηβική της ηλικία, τις επιρροές της, τους συναδέλφους, τους συμμαθητές, την δασκάλα της Elvira de Hidalgo και οι επιλογές από το ρεπερτόριο που μελέτησε και τραγούδησε τότε. 
 
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα μεταδοθεί και η συναυλία που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 22/2/2017, με τις Φανή Αντωνέλου, Νίνα Κουφοχρήστου, Μαρία Κωστράκη και Άρτεμις Μπόγρη στην ερμηνεία, τον Θανάση Αποστολόπουλο στο πιάνο και τον Άρη Χριστοφέλλη στην επιμέλεια του προγράμματος και την καλλιτεχνική επίβλεψη.
 
Επίσης, κάθε Παρασκευή 6-7 το απόγευμα και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, μεταδίδεται η εκπομπή «Μαρία Κάλλας: Η Τέχνη και ο Μύθος» σε επιμέλεια, έρευνα και παρουσίαση Κυριάκου Λουκάκου με συνεντεύξεις, ηχογραφήσεις και σπάνια ντοκουμέντα από την πορεία της Μαρίας Κάλλας στη μουσική.