Πως τα ΝΕΑ έπαιξαν άσχημο παιχνίδι με τον Φοίβο Δεληβοριά

Πως τα ΝΕΑ έπαιξαν άσχημο παιχνίδι με τον Φοίβο Δεληβοριά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία πολύ ωραία συνέντευξη έδωσε ο Φοίβος στα ΝΕΑ αλλά έσπευσαν οι ιθύνοντες της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη να του τη... φέρουν, ρίχνοντάς τον βορά στα σκυλιά του διαδικτύου.

15 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος στην 1η σελίδα, «Φοίβος Δεληβοριάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κουτοπόνηρο κόμμα». Η αλήθεια είναι μόλις το είδα πρωί-πρωί πως με ξένισε. Οχι γι' αυτό που διάβαζα, όσο γιατί θεώρησα πως είναι λίγο δύσκολο να έλεγε ο Φοίβος κάτι τέτοιο. Και δεν εννοώ για πολιτικούς λόγους. Το ξέρουμε το ύφος του, γνωρίζουμε όλοι πόσο προσεκτικός και κομψός είναι.  
 
Αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος -ειδικά στα social media- δεν διαβάζει ποτέ τα κείμενα και παραμένει μόνο στους τίτλους, τον παρεξήγησε τον Φοίβο. Κι έσπευσε να τον... φάει. Τι ακριβώς απάντησε σε μία από τις καλές ερωτήσεις του Δημήτρη Δουλγερίδη; Τα εξής και τα οποία, σπεύδω να πω, προσυπογράφω: «Το "Πρώτη Φορά Αριστερά" είναι ένα σύνθημα κενού περιεχομένου και από την αρχή ήταν, όπως τα περισσότερα συνθήματα. Γελάω πολύ με τους δεξιούς του facebook που εξομοιώνουν τον Τσίπρα με τον Στάλιν και τον Κιμ Γιονκ Ουν και τη σημερινή Ελλάδα με τη Σοβιετία, γελάω όμως και με τα χάλια της κυβέρνησής του, την ασάφεια, τις γενικεύσεις, τον μικροκομματισμό, τις συνεχείς επικλήσεις της ιδεολογίας προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Ενα ακόμα κουτοπόνηρο ελληνικό κόμμα παλιάς κοπής είναι, δυστυχώς, που απομονώνει τα έντιμά του πρόσωπα και προκρίνει τους καταφερτζήδες και τους κόλακες».
 
Μία εξαιρετικά ισορροπημένη απάντηση (και αληθής στα περισσότερα σημεία της) που στην 1η σελίδα πετσοκόπηκε κι έγινε «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κουτοπόνηρο κόμμα». Ποτέ φυσικά στους τίτλους δεν βάζεις ολόκληρες τις φράσεις, πάντοτε επιλέγεις ένα τμήμα τους. Εννοείται. Αλλά δεν αλλοιώνεις το νόημά τους. Εκτός και αν κάνεις δημοσιογραφική αγυρτεία

Προσοχή: για τους τίτλους της πρώτης σελίδας, τα «χτυπήματα» όπως τα λέμε στη δημοσιογραφική αργκό, αποφασίζει η διευθυντική ομάδα, όχι ο συντάκτης, ο Δημήτρης Δουλγερίδης εν προκειμένω. Το αναφέρω για να μην ρίξουμε κανένα ανάθεμα στον άνθρωπο ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φταίει. 
 
Τόσα πράγματα έχεις για να παίξεις το πολιτικό σου παιχνίδι, τον Φοίβο βρήκες κι εσύ που δεν έχει προκαλέσει ποτέ; Μέχρι και τον ίδιο τίτλο στις δύο εφ