Τα τραγούδια της εβδομάδας 18-24/9 2017

Τα τραγούδια της εβδομάδας 18-24/9 2017
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μουσική αγκαλιάζει όλες τις τέχνες και την τεχνολογία μέσα από τις δημιουργίες της Bjork, ο Shamir τονίζει την μαύρη κυριαρχία, οι Sofi Tukker συναντούν την Apple, οι Black Rebel Motorcycle Club ξαναγίνονται γκαράζ, ο King Krule, οι Destroyer, η Mavis Staples, οι Japandroids, o Philip Selway κι ο μυστήριος Jonathan Bree συμπληρώνουν… 

18 Σεπτεμβρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Björk: The Gate
Μαγευτική, σαγηνευτική, εξώκοσμη, σαν ένα παραμύθι…
Η Bjork επιστρέφει για να αποδείξει την μεγάλη της αξία με μία νέα σύνθεση βασισμένη και πάλι στην μοναδική φωνή της και την εικόνα να παίζει για ακόμα μια φορά ξεχωριστό ρόλο δένοντας την μουσική με την τεχνολογία και τα εικαστικά, αλλά και την υψηλή ραπτική με κοστούμια σχεδιασμένα από τον Alessandro Michele του οίκου Gucci.
Η τέχνη του μέλλοντος σήμερα κι αυτό που κάνει η ισλανδέζα είτε το λατρεύεις είτε το μισείς.
Ουδέτερος δεν μπορείς να μείνεις.


 


Shamir: 90's Kids
Ίσως γινόμαστε μονότονοι όταν επαναλαμβάνουμε από αυτή τη στήλη ότι η μαύρη μουσική είναι ο μόνος χώρος που μπορεί και συναρπάζει ακόμα. Κι ο Shamir είναι από τους νεότερους και πραγματικά τους πιο ενδιαφέροντες εκπροσώπους της.
Κάπου ανάμεσα στο ροκ, την soul, την r & b με την σχεδόν παιδική φωνή του και την αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα καταθέτει τη δική του οπτική για την δεκαετία του ’90 που δεν έζησε ο ίδιος παρά μόνο ως βρέφος στα τέλη της.
Κι αυτό το «Fuck you, we out here struggling» που εκστομίζει σα να λέει «σ’ αγαπώ» είναι η φράση της χρονιάς κατά τη γνώμη μου.


 
Japandroids: North East South West
Το Near To The Wild Heart Of Life, το τελευταίο άλμπουμ των καναδών Japandroids κυκλοφόρησε τον Γενάρη, αλλά αυτό είναι το καλύτερο, μάλλον, τραγούδι του και επιτέλους απέκτησε και το βίντεό του.


 
King Krule: Dum Surfer
Ο Archy Marshall μοιάζει να κατασταλάζει στην περσόνα που υιοθέτησε από τον προηγούμενο δίσκο του και εξακολουθεί να βγάζει μικρά διαμάντια.


 
Black Rebel Motorcycle Club: Little Thing Gone Wild
Οι Black Rebel επιστρέφουν στον χαρακτηριστικό γκαράζ ήχο των πρώτων τους χρόνων και το Little Thing Gone Wild ανάβει το φυτίλι για τον αναμενόμενο δίσκο τους Wrong Creatures.


 
Mavis Staples: If All I Was Was Black
78 ετών πια η μεγάλη Mavis εξακολουθεί να τραγουδάει με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος όπως στα χρόνια των Staple Singers. Το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει η νέα της δουλειά και από εκεί ακούμε το ομότιτλο τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Jeff Tweedy των Wilco, όπως και τα υπόλοιπα δέκα.


 
Jonathan Bree: You're So Cool
You’re so cool τραγουδάει ο νεοζηλανδός Jonathan Bree καλυμμένος πίσω από μια περίεργη μάσκα-κουκούλα και στυλ επηρεασμένο από τον Dr Who.


 
Destroyer: Tinseltown Swimming in Blood
Όσο για την παρέα του Dan Bejar επιστρέφει με ένα τραγούδι που θαρρείς γράφτηκε από τους New Order και τραγουδιέται από τον David Bowie. Το νέο τους άλμπουμ Ken κυκλοφορεί 20 Οκτωβρίου.


 
Philip Selway: Walk
Ο Philip Selway, εν τω μεταξύ, βάζει κι αυτός τη σφραγίδα του για να αποδείξει ότι οι Radiohead είναι η τελευταία μεγάλη μπάντα που έβγαλε το ροκ από το ’90 και μετά ακολουθώντας τα χνάρια των συντρόφων του στην μπάντα. Εδώ, συνεργάζεται με την Lou Rhodes, τραγουδίστρια των Lamb, για όσους τους θυμάστε.


 
Sofi Tukker feat. Nervo, The Knocks & Alisa Ueno: Best Friend
Οι Sofi Tucker είναι το ντουέτο των Sophie Hawley-Weld και Tucker Halpern και αποτελούν κλασικό παράδειγμα της νέας εποχής και της ανάδειξης μουσικών από το διαδίκτυο και τη διαφήμιση. Είναι, όμως, και ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χορευτική ποπ στις μέρες μας. Το απολαυστικό Best Friend είναι και το soundtrack της προώθησης του νέου iPhone X της Apple.


 
Ακούστε ακόμα τα:
 
Radiohead: Lift

 
Weezer: Beach Boys

 
HMLTD: Satan, Luella and I

 
Asaf Avidan: My Old Pain

 
Self Esteem: Your Wife

 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube