«Αν θα σε ενοχλούσε η γυναίκα μου την ώρα που θηλάζει το παιδί μας, θα σου έσπαγα τα μούτρα»

«Αν θα σε ενοχλούσε η γυναίκα μου την ώρα που θηλάζει το παιδί μας, θα σου έσπαγα τα μούτρα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτά και άλλα παρόμοιου ύφους μηνύματα, έλαβε σήμερα στην εκπομπή του, στον Best 92.6, ο Κώστας Γιαννακίδης.

01 Νοεμβρίου 2017
Αφορμή υπήρξαν κάποια σχόλιά του για το θέμα του δημόσιου θηλασμού, επειδή είπε πως βρίσκει «ενοχλητική ως αντιαισθητική την επιλογή αρκετών κυριών να θηλάζουν τα παιδιά τους όπου τους αρέσει -στο δρόμο, στο καφέ, στο εστιατόριο», προσθέτοντας επίσης ότι βρίσκει «γελοίο» το θέαμα του ομαδικού θηλασμού.
 
Η άγρια αντίδραση κάποιων από τους ακροατές του Best 92.6 εκδηλώθηκε με βροχή μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων. Τον κατηγόρησαν τον Γιαννακίδη για σεξισμό και κομπλεξισμό, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, τόσο ως προς εκείνον όσο και προς το σταθμό. Υπήρχαν όμως και κάποιοι άλλοι που επικρότησαν τη σκέψη του.

Νομίζουμε πως χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, δεν μπαίνουν τα πάντα στην αρένα. Δεν χρειάζεται να πλακωνόμαστε για οτιδήποτε. Ενα σχόλιο έκανε ο άνθρωπος πως δεν του αρέσει το θέαμα του ομαδικού θηλασμού, γιατί να είναι κακό αυτό; Γιατί να αποτελέσει σε τελική ανάλυση λόγο αντιπαράθεσης και επιθέσεων;
Γιατί θα πρέπει να του αρέσει απαραιτήτως; Και γιατί είναι σεξιστής ο Γιαννακίδης; Και δηλαδή δεν είναι σεξιστές, με πιστοποιητικό, όσοι δεν έχουν πρόβλημα με ένα τέτοιο θέαμα; Θα τρελαθούμε εντελώς; 

Να τι έγραψε με αφορμή τα παραπάνω, ο παραγωγός και συνεταιριστής του Best 92.6«Σήμερα είπα στον Best ότι βρίσκω γελοίο το θέαμα του ομαδικού θηλασμού. Και επίσης πρόσθεσα ότι βρίσκω ενοχλητική ως αντιαισθητική την επιλογή αρκετών κυριών να θηλάζουν τα παιδιά τους όπου τους αρέσει -στο δρόμο, στο καφέ, στο εστιατόριο. Εκτός των άλλων, ίσως δεν είναι και το καλύτερο για το παιδί. Εννοείται ότι κατηγορήθηκα ως σεξιστής, ως άνθρωπος που προτιμά να βλέπει ένα παιδί να πεινάει παρά μία γυναίκα να θηλάζει, ως κομπλεξικός που δεν σέβεται τη μητρότητα. Ασφαλώς αρκετά ήταν και τα μηνύματα τρυφερών αγοριών του τύπου: «αν θα σε ενοχλούσε η γυναίκα μου την ώρα που θηλάζει το παιδί μας θα σου έσπαγα τα μούτρα». Τόσα χρόνια στο ραδιόφωνο αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Ακροατές να «απειλούν» ότι δεν ξανακούσουν Best, τρεις-τέσσερις κυρίες τηλεφώνησαν ουρλιάζοντας και πάει λέγοντας. Υπήρχε βέβαια και ένα, σχεδόν αντίστοιχο σε όγκο, γκρουπ ανθρώπων που συμφωνούσαν ή, τέλος πάντων, δεν τους πείραζε. Και μένα μου έμεινε η απορία: είναι τόσο σημαντικό θέμα ο θηλασμός ώστε δεν μπορείς να πεις ότι βρίσκεις γελοίο τον ακτιβισμό; Είναι τόσο ιερό που δεν μπορείς να πεις ότι δεν σου αρέσει, ως εικόνα, μία κυρία να θηλάζει στο διπλανό τραπέζι του εστιατορίου ή του καφέ;». 

Εμείς είμαστε μαζί του πάντως ανεξαρτήτως τι υποστηρίζει ο Γιαννακίδης. Άλλωστε δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί αν μας αρέσει ή όχι ο ομαδικός θηλασμός σε δημόσια θέα... Πολλώ δε μάλλον να τσακωθούμε γι' αυτό.