Μόνο θετικό για τα πλουραλιστικά FM, η ύπαρξη του Real 97.8

Μόνο θετικό για τα πλουραλιστικά FM, η ύπαρξη του Real 97.8
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τον Αποστόλη της Ελληνοφρένειας βρεθήκαμε στο πάρκινγκ οπότε και μπήκαμε μαζί στο ασανσέρ του Real FM. Ήταν μία από τις τακτικές επισκέψεις-εργασίας που κάνω στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμπέσαμε στην είσοδο.  

03 Νοεμβρίου 2017
Μαρούσι, Τετάρτη το πρωί. Ο Real FM βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του Real Group των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή (του Γιώργου). Ενας δεύτερος όροφος που σφύζει από ζωή. Νέος διευθυντής του ραδιοσταθμού ο Δημήτρης Μιχαλέλης που παρέλαβε τα σκήπτρα από το μόνιμο -μέχρι πρότινος- διευθυντή Χρήστο Μπάρλα (μετακόμισε στο digital τμήμα της Καθημερινής και είναι σίγουρο πως θα τα πάει καλά). 
 
Βρέθηκα εκεί (όχι για 1η φορά) και ξεναγήθηκα στο χώρο. Στο βασικό στούντιο του σταθμού αλλά και στο production την ώρα που ο Αποστόλης δεχότανε τα τηλέφωνα των ακροατών. Μιλήσαμε με κόσμο, πήρα κλίμα, συζητήσαμε και με τον Δημήτρη Μιχαλέλη τα του προγράμματος. Για δείτε το λίγο, παρουσιάζει ενδιαφέρον: ο σταθμός φέτος έστησε ένα από τα καλύτερα προγράμματα που είχε ποτέ. Μέσα από τα ζόρια προκύπτει πολλές φορές κάτι (ακόμα πιο) καλό.
 
Αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες το Real Group, είναι γνωστό αυτό, έχει κάνει πολλές περικοπές, ανέστειλε και εκδόσεις. Ενώ και η καθυστέρηση στις πληρωμές φτάνει στους τρεις (και λίγο παραπάνω) μήνες. Αλλά ευτυχώς το μαγαζί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μπαίνει σε μία τάξη σιγά-σιγά, οι ιθύνοντές του θεωρούν πως σύντομα επιστρέφουν στην κανονικότητα τακτοποιώντας τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.
 
Είναι καλό και πλουραλιστικό ραδιόφωνο ο Real FM. Ηταν πάντα και παραμένει δηλαδή. Μπορείς στο πρόγραμμά του να πετύχεις τις πιο ετερόκλητες, μεταξύ τους, απόψεις. Υπέρ και εναντίον (όλων και κανενός), είναι από τα πιο open minded -στα πολιτικά του- ραδιόφωνα της Αττικής. 
 
Τα χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος: 11 ώρες οι ακροατές στον αέρα (Γεωργίου, Λαβίθης, Τσιλιμίδης), Ελληνοφρένεια δύναμη, Νιφλής to the point, Στραβελάκης καλός στο μαγκαζίνο (ενώ ήταν κακός σε εκπομπή), Λυριτζής-Καμπουράκης μια χαρά για κουβέντα και παρέα αλλά μοιάζουν παράταιροι σε μία ζώνη «σκληρής» ενημέρωσης, Μπογιόπουλος και Παπαπαναγιώτου ξεκίνησαν μαζί αλλά το ντουέτο έσπασε και πλέον κάνουν χωριστά εκπομπές (άσχετο), Ψάλτης κορυφαίος, Κακούσης-Πετρόπουλος πάντοτε καλοί, Κανέλλη δεν ακούγεται, Σκουλετάκης μουσική βιβλιοθήκη... 
 
Ο ραδιοσταθμός έχει χάσει κάποιους πόντους ακροαματικότητας αλλά παραμένει στην κορυφή έστω και με βραχεία κεφαλή. Η αλήθεια είναι πως χαιρόμαστε στο e-tetRadio όταν πηγαίνει καλά και πολύ περισσότερο τώρα που, όπως λέει, ξεπερνάει τις (οικονομικές) συμπληγάδες. Μόνο θετικό για τα FM είναι η ύπαρξη του Real 97.8, τελεία παράγραφος.