Για πρώτη φορά το Spotify ξεπερνάει το BBC Radio 1

Για πρώτη φορά το Spotify ξεπερνάει το BBC Radio 1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όχι και τόσο αισιόδοξα τα νέα για τον ραδιοσταθμό, αλλά και κατ επέκταση τα «νεανικά» ραδιόφωνα.

09 Νοεμβρίου 2017
Για την ακρίβεια, είναι ένας συνδυασμός γεγονότων. Το Radio 1 σύμφωνα με το RAJAR, που μετρά την ακροαματικότητα στη Μεγάλη Βρετανία, σημείωσε ιστορικό χαμηλό καταγράφοντας μόνο 9,1 εκατομμύρια ακροατές, στις πρώτες τετραμηνιαίες μετρήσεις του έτους. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 έχασε γύρω στους 459.000 ακροατές, ενώ στο τελευταίο τετράμηνο του 2016 είχε 9,56 εκατομμύρια ακροατές, η χειρότερή του επίδοση για το ίδιο χρονικό διάστημα από το 2003.
 
Την ίδια στιγμή, το Spotify ανακοίνωσε πως οι ενεργοί χρήστες του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παραπάνω από 9,1 εκατομμύρια, με πρόβλεψη για άνοδο στους 10 εκατομμύρια. Ένας από τους λόγους πάντως της πτώσης του ενός και της ανόδου του άλλου, είναι δύο άνθρωποι-«κλειδιά». Ο George Ergatoudis, που ήταν ο υπεύθυνος για τις μουσικές του BBC Radio 1, και ο Austin Daboh που είχε ανάλογο πόστο στο BBC Radio 1Xtra. Αμφότεροι ανέλαβαν υψηλόβαθμες θέσεις στο Βρετανικό Spotify, ως υπεύθυνοι περιεχομένου και ιδού το αποτέλεσμα. 
 
Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα για το BBC. Το (εξαιρετικό) BBC 6 Music σημείωσε την καλύτερή του επίδοση σε εβδομαδιαία βάση, φτάνοντας τους 2,35 εκατομμύρια ακροατές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ραδιόφωνο ακούγεται μόνο μέσω του ψηφιακού ραδιοφώνου και του internet. Δεν βγαίνει στα FM δηλαδή!