Πόσο κινδυνεύει η άδεια του Athens Voice 102.5;

Πόσο κινδυνεύει η άδεια του Athens Voice 102.5;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προσφυγή κατά του σταθμού στο ΕΣΡ, ένα ακόμα (μεγαλύτερο) εμπόδιο στο εγχείρημα της free press εφημερίδας.

08 Δεκεμβρίου 2017
Στην ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ, και πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών για το «deal» μεταξύ των συνεταιριστών του πρώην Nitro Radio και της Athens Voice, κατόπιν καταγγελίας. Ηδη κάποιοι ιδιοκτήτες ραδιοφώνων έχουν προχωρήσει και νομικά εναντίον του ραδιοσταθμού του Φώτη Γεωργελέ
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή θα εξετάσει το Athens Voice 102.5 για τη «μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων φορέα ραδιοφωνικού σταθμού "ATHENS NITRO RADIO" που ανήκει στους εργαζόμενους», τον «έλεγχο νομιμότητας συμφωνητικού ανάθεσης προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού "ATHENS NITRO RADIO"  στην "ΑΘΕΝΣ ΒΟΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ"» αλλά και ένα αίτημα «ανάκλησης της πρότασης του ΕΣΡ προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής (αρ. απόφασης 375/2013) για αντικατάσταση  του φορέα του ραδιοφωνικού «ATHENS NITRO RADIO"».
 
Όπως σας είχαμε αναφέρει το περασμένο καλοκαίρι οι 9 από τους 16 εργαζόμενους-συνεταιριστές του Nitro 102.5 είχαν μεταβιβάσει τα μερίδιά τους στους υπόλοιπους 7 μετόχους, εκλέγοντας ως διαχειριστή έναν εξ αυτών, τον Δημήτρη Ντάφη. Η τελευταία περίπτωση ωστόσο, είναι και η πιο επικίνδυνη για τον σταθμό. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει παράβαση νομοθεσίας, μόνο συνεταιριστική δεν είναι η συχνότητα. 
 
Με εκείνη την απόφαση, θυμίζουμε, το ΕΣΡ είχε προτείνει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του Nitro 102.5 στο φορέα των εργαζόμενων, την «Radio Plan Bee Ι.Κ.Ε.», από την «IKO Press A.E.». Η εν λόγω εταιρεία ήταν θυγατρική της (πάλαι ποτέ) ΙΜΑΚΟ και μετά από πλειστηριασμό πέρασε στα χέρια του ομίλου Πολίτη, όμως έχουν κινηθεί διαδικασίες για την πτώχευσή της.