Είκοσι λεπτά ήμασταν στην τηλεφωνική αναμονή για να πούμε «Μαρίζα Κωχ» (ηχητικό)

Είκοσι λεπτά ήμασταν στην τηλεφωνική αναμονή για να πούμε «Μαρίζα Κωχ» (ηχητικό)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την άδεια συχνότητα του Βήμα 99.5 εκμεταλλεύεται ένας «πειρατής» παίζοντας βαριά λαϊκά και βάζοντας γελοία κουίζ με τηλέφωνα «090» προκειμένου να δοκιμάσει τις μουσικές μας γνώσεις και να αδειάσει, ταυτόχρονα, τις τσέπες μας. 

12 Δεκεμβρίου 2017
Το παιχνίδι «Βρες τον τραγουδιστή» έχει ως εξής. Όποιοι ακροατές πέσουν πάνω στη συχνότητα -ή και σε άλλες πειρατικές- και γνωρίζουν τον καλλιτέχνη του οποίου τα τραγούδια παίζουν σε λούπα στον αέρα, μπορούν να τηλεφωνήσουν σε μια γραμμή υψηλής χρέωσης, τα γνωστά «090» δηλαδή, και να πουν το όνομά του ώστε να κερδίσουν το... ιλιγγιώδες ποσό των 500 ευρώ. «Καταλαβαίνω ότι δεν θα λύσουν το οικονομικό σου πρόβλημα. Από την άλλη όμως, είναι ένα extra εισόδημα, ένα extra μηνιάτικο, είναι χρήματα που για να τα αποκτήσεις εργάζεσαι έναν ολόκληρο μήνα» λέει χαρακτηριστικά ο παραγωγός, παρακινώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
 
Για παράδειγμα, σε μια από τις περιπτώσεις (ακούστε την παρακάτω), η τραγουδίστρια που έπρεπε να βρούμε ήταν η Μαρίζα Κωχ. Κάποια λοιπόν από τα τραγούδια της έπαιζαν σε επανάληψη για να βοηθήσουν τους ακροατές να πουν τη σωστή απάντηση, με τον παραγωγό να παρεμβαίνει αναφέροντας στον αέρα τον υψηλής χρέωσης τηλεφωνικό αριθμό, και τις χρεώσεις του (σε λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα). Κάθε τόσο τα τραγούδια σταματούσαν και ακούγονταν μέσω τηλεφώνου διάφοροι που έδιναν τις πιο... απίθανες απαντήσεις. Τι Βίκυ Μοσχολιού, τι Τάνια Τσανακλίδου, τι Μαρινέλλα, τι Αρλέττα, τι Μαρία Φαραντούρη και τι Νάνα Μούσχουρη ακούσαμε δεν λέγεται, μόνο την Μαρίζα Κωχ δεν έβρισκαν. Μία μάλιστα είπε πως ήταν η Αλέκα Κανελλίδου! Με αποτέλεσμα το «δράμα» να συνεχίζεται επί μακρόν. Κι όλα αυτά «ζωντανά στον αέρα» όπως επισήμαινε ο παραγωγός.
 

Record and upload voice >>
 
Τέτοιου είδους τηλεπαιχνίδια έχουν μπει πολλάκις στο στόχαστρο του ΕΣΡ, με πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας

Εμείς πάντως που ξέραμε την Μαρίζα Κωχ, δυστυχώς δεν καταφέραμε να βγούμε στον αέρα ώστε να κερδίσουμε τα 500 ευρώ. Κρίμα γιατί μείναμε στην αναμονή περισσότερο από 20 λεπτά... Θα δοκιμάσουμε ξανά αύριο.