Άνοιξε τα μικρόφωνά του ο Ελληνικός 93.2 και γέμισε με «φωνές»

Άνοιξε τα μικρόφωνά του ο Ελληνικός 93.2 και γέμισε με «φωνές»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έπειτα από 2,5 χρόνια σιγής η συχνότητα απέκτησε ξανά εκπομπές και όλο το ελληνικό τραγούδι πέρασε από εκεί. 

18 Δεκεμβρίου 2017
Από σήμερα και κάθε μέρα η Έλενα Δημητράκη, ο Δημήτρης Μάρκος, η Σαπφώ Ματσιώρη και ο Διονύσης Καστόρας θα συντροφεύουν για 16 ώρες τους ακροατές του Ελληνικού 93.2, οι οποίοι μέχρι τώρα άκουγαν τις μουσικές του επιλογές όλο το 24ωρο non stop. Πλειάδα καλλιτεχνών πέρασαν από τα νέα του στούντιο στο Μαρούσι, δίπλα με εκείνα του Real 97.8. Εκείνος που «έσπασε το ρόδι» ήταν ο Κώστας Λειβαδάς, που σήμανε την έναρξη του προγράμματός του τραγουδώντας μαζί με τους παραγωγούς το «Η επιμονή σου», που είναι και το σήμα του Ελληνικού 93.2 (φωτογραφία και ηχητικό).

 



Καλλιτέχνες από το έντεχνο αλλά και το mainstream ελληνικό ρεπερτόριο επισκέφθηκαν τα στούντιο του σταθμού ή βγήκαν τηλεφωνικά, προκειμένου να ευχηθούν για το νέο αυτό ξεκίνημα. Γλυκερία, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Imam Baildi, Ρένα Μόρφη, Κώστας Μακεδόνας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέφανος Κορκολής, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Μπάσης, Δήμητρα Γαλάνη, Στάθης Δράκος, Καίτη Γαρμπή, Μαρίζα Ρίζου, Θέμης Καραμουρατίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μπάμπης Στόκας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Σαλίνα Γαβαλά, Βίκυ Καρατζόγλου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Μάστορας, Κωστής Μαραβέγιας, Νίκος Μερτζάνος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Ασλανίδου και πολλοί ακόμα.
 
Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Ελληνικός 93.2, να βγάλει εκπομπές δηλαδή, πέρασε από σαράντα κύματα. Ο σταθμός ήταν νοικιασμένος στην GB Times ως Orange 93.2, παίζοντας ξένα pop ανάμεσά τους και κάποια κινέζικα τραγούδια. Με το που έληξε η σύμβαση με την εταιρεία βγήκε στον αέρα ο «πρώιμος» Ελληνικός, στις 4 το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου του 2015 από τις εγκαταστάσεις του ομίλου Κουρή στον Ταύρο. Ένα λαϊκό ραδιόφωνο, παίζοντας κυρίως τραγούδια του παρελθόντος, υπό την ευθύνη πλέον του Real Group.


Μουζουράκης, Κορκολής, Ζουγανέλη (όλοι σε μία φωτογραφία!)...'

 
Το τρέχον και επιτυχημένο του ύφος, πιστώνεται ωστόσο στον Νίκο Νικολακόπουλο. Εκείνη την περίοδο, περί τα τέλη του 2015, αποχώρησε από τον Μελωδία 99.2 για να στήσει από την αρχή τον νέο ραδιοσταθμό. Σταδιακά και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 διαμόρφωσε το πρόγραμμά του όπως παίζει μέχρι σήμερα, βγαίνοντας κι επισήμως πλέον με το νέο του όνομα. Η άνοδός του, ραγδαία. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, από το (σχεδόν) μηδέν ανέβηκε και παγιώθηκε λίγο πάνω από το 5%. Ακόμα και χωρίς παραγωγούς, παίζοντας στο «ρελαντί».


Η Ρένα Μόρφη.

 
Η έναρξη των εκπομπών του όλον αυτόν τον καιρό αναβάλλονταν συνεχώς. Λόγω οικονομικών προβλημάτων τόσο του σταθμού όσο και ολόκληρου του Real Group. Οι τεχνικοί του Ελληνικού 93.2 ήταν σε διαμάχη με την ιδιοκτησία με αφορμή παλιότερες οφειλές προς αυτούς, με αποτέλεσμα το επίσημο λανσάρισμα του ραδιοσταθμού να πηγαίνει πίσω και τους τεχνικούς να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις. Αυτή μάλιστα ήταν και η αιτία που ο Νίκος Νικολακόπουλος άφησε το πόστο του στον Ελληνικό 93.2 και «μετακόμισε» στον όμιλο Πολίτη, για να αναλάβει τον Sfera 102.2 και να στήσει τον Μουσικό 98.6, στα ίδια πρότυπα με το προηγούμενο δημιούργημά του.


Μας διαβάζουν στον Ελληνικό τελικά... 

Οι ιθύνοντες του σταθμού όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Την διεύθυνση του Ελληνικού ανέλαβε ο Γιάννης Βασιλόπουλος, εσωτερική «μεταγραφή» από τον Love 97.5 και τον Real 97.8, ο οποίος κατάφερε και διατήρησε τον σταθμό στα πολύ καλά επίπεδα που ήταν. Τόσο εκείνος όσο και όλοι όσοι συμμετέχουν ενεργά στον Ελληνικό 93.2, προέρχονται από τον όμιλο του Ανδρέα Γ. Κουρή και του Νίκου Χατζηνικολάου. Για αρχή, τουλάχιστον.
 
Από εμάς στο e-tetRadio, ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.