Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2017 #1

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2017 #1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στο ραδιόφωνο, την χρονιά που φεύγει, όπως τα καταγράψαμε στο e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2017
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
 
- Αποχώρησε από το μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100.3 έπειτα από χρόνια στο πόστο η Σία Κοσιώνη, για να επικεντρωθεί στην τηλεόραση του ομίλου. Είχε διαδεχτεί την Κατερίνα Ακριβοπούλου.
 
- Στα Παραπολιτικά 90.1 μετακινούνται οι Γιώργος Κακούσης και Δημήτρης Πετρόπουλος, αποχώρησαν και αυτοί από τον Βήμα 99.5 λόγω της κακής κατάστασης στον ΔΟΛ.
 
- Εσωτερική διαμάχη στον δήμο Νέου Ηρακλείου, μεταξύ του Επικοινωνία 94 και υπό εκκαθάριση εταιριών του δήμου για κάτι περισσότερο από 600.000 ευρώ, τα οποία διεκδίκησε ο σταθμός.
 
- Συλλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις των Παραπολιτικών ο Παναγιώτης Τζένος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος τόσο σε εκείνον όσο και στον Γιάννη Κουρτάκη, για σχόλια που έγιναν στην εφημερίδα και τους 90.1.
 
- Νέα εκπομπή στην αναξιοποίητη μέχρι τότε πρωινή ζώνη του Derti 98.6, με τους Νίκο Μάνεση και τον Νίκο Συρίγο να αναλαμβάνουν το 7 με 10. Επιπλέον προστίθεται και μια ακόμα εκπομπή, εκείνη του Γιώργου Μαστή 10 με 1 το μεσημέρι. 
 
- Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του Nostos 100.6, το ΕΣΡ την έθεσε σε συζήτηση έπειτα από επώνυμη καταγγελία. Την ίδια στιγμή ο ραδιοσταθμός έβγαινε στον αέρα με πρόγραμμα, έπειτα από κάποιους μήνες που έπαιζε μόνο μουσική.
 
- Νέος διευθυντής στον 105.5 Στο Κόκκινο ο Μάκης Μηλάτος, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα για την 24 Media, Κώστα Αρβανίτη.
 
- Σε οριακή κατάσταση ο Βήμα 99.5, όπως και ολόκληρος ο ΔΟΛ. Οι τράπεζες είναι κοντά στο να αναλάβουν τις τύχες του, με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν σε συνελεύσεις τους τις επόμενες κινήσεις τους. Κάποιοι από τους εργαζόμενους ξεκινούν επίσχεση εργασίας, όπως ο Μιχάλης Γελασάκης που ήταν μουσικός επιμελητής του σταθμού.
 
- Αποκαθηλώθηκε ο Real 97.8 από την κορυφή του πίνακα των αστάθμιστων αναφορών, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη θέση.
 
- Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΔΣ του Αθήνα 9.84 ο Γιάννης Παντελάκης. Λίγες μέρες αργότερα, τον αντικατέστησε η Μελίνα Δασκαλάκη.
 
- Επέστρεψε στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100.3 η Γκίζα, αυτή τη φορά με εκπομπές κάθε Σάββατο το μεσημέρι.
 
- Στον Alpha 98.9 ξεκίνησε εκπομπές ο Κώστας Χαρδαβέλας, κάθε Σαββατοκύριακο τα μεσημέρια, μετά από χρόνια παρουσίας στο πρόγραμμα του Real 97.8.
 
- Νέο πρόγραμμα για τον North 98 της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της λήξης της συνεργασίας του με τον Sfera 102.2.
 
- Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το νέο «Θέμα FM» από την ομάδα του Πρώτου Θέματος. Επικεφαλής ο Βασίλης Χιώτης, πρώην διευθυντής του Βήμα 99.5.
 
- Βγαίνει στον αέρα της Κύπρου ο Σπορ FM 95, ο νέος συνεργάτης του «ελλαδίτη» Σπορ FM 94.6 στη Μεγαλόνησο.
 
- Τέλος από τον Real 97.8 ο Γιώργος Τράγκας, έπειτα από 10 χρόνια στη συχνότητα. Την θέση του παίρνει στο πρωινό 8-10 ο Νίκος Στραβελάκης.
 
- Την «αγάπη» του προς τον Donald Trump εξέφρασε ένας πειρατικός σταθμός στο Σιάτλ, παίζοντας όλη τη μέρα σε λούπα το τραγούδι «Fuck Donald Trump»
 
- Διακόπτει αιφνιδιαστικά όλες τις εκπομπές του ο Flash 96, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων από πλευράς διαχειριστών της συχνότητας. Λήγει άδοξα και η συνεργασία με το toradiofono.gr.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
 
- Την πρόθεσή του να διακόψει τη λειτουργία του ΑΕΛ Radio 104.8 εκφράζει ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, επειδή «δίχασε» τον κόσμο της ομάδας.
 
- Στο ΕΣΡ για εξηγήσεις σχετικά με την μεταβίβαση του Ελληνικού 93.2 στη Real Group, κλήθηκαν οι εκπρόσωποι του σταθμού.
 
- Στα Παραπολιτικά 90.1 ξεκινά εκπομπές ο Γιώργος Τράγκας, ξανά στην πρωινή ζώνη, λίγες μόνο μέρες μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τον Real 97.8. Εκεί παραμένει ο στενός συνεργάτης του, Ιωσήφ Καλαμαράκης, στη μουσική επιμέλεια και τις εκπομπές του.
 
- Με δικό του ραδιοφωνικό σταθμό ο Σταμάτης Μαλέλης, καθώς εξαγόρασε τον Horizon 96.5 που εκπέμπει στην Αρκαδία.
 
- Αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της ακροαματικότητας ενέκριναν οι ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών, με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat.
 
- Συνεχίζεται το βαρύ κλίμα στον Βήμα 99.5. Ο Γιάννης Πετρίδης κάνει την τελευταία του εκπομπή στον σταθμό, ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της αυτοδιαχείρισης της συχνότητας.
 
- Μεταγραφών συνέχεια στα Παραπολιτικά 90.1. Μετά τον Γιώργο Τράγκα εντάχθηκαν στο δυναμικό του σταθμού και τα «Κακά Κορίτσια», Έλενα Καραμίχαλου και Μαρία Λεμονιά. Χρέη διευθυντή αναλαμβάνει ο Βασίλης Αδαμόπουλος, ενώ γίνονται και άλλες «μεταγραφές» κυρίως από τον Βήμα 99.5.
 
- Περιπέτειες για το πρωινό του Λάμψη 92.3, με τον Γιώργο Λιάγκα να γίνεται... φυγάς για μια μέρα, μετά από μήνυση που υπέβαλλε η Αθηναϊδα Νέγκα για σχόλια που έκανε για εκείνη μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του.
 
- Ξανά σε λειτουργία από τους εργαζομένους του ο Ξένιος 94.3, με καλεσμένο μεταξύ άλλων και τον... Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
 
- Εκτεταμένες αλλαγές στο πρόγραμμα του Σπορ FM 94.6. Στην πρωινή του ζώνη ξεκινά εκπομπές ο Βαγγέλης Περρής, ενώ οι «Καμμένοι στο Ζέσταμα» σταματούν τις εκπομπές τους, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη να αποχωρεί από τη συχνότητα.
 
- Την ίδρυση της ΕΔΗΡΤΜΜΕ, της ένωσης των δημοτικών ραδιοφώνων της χώρας, αποφάσισαν ο Αθήνα 9.84, το Κανάλι 1 90.4, ο Επικοινωνία 94, ο FM 100 και η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5.
 
- Ο Κώστας Σιτόπουλος και η Μαρίνα Τσιγονάκη (Ladydust) είναι τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο πρόγραμμα του Nostos 100.6.
 
- Με δική της εκπομπή στο (διαδικτυακό) Join Radio η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, λίγες μέρες μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Βήμα 99.5.


ΜΑΡΤΙΟΣ
 
- Στο Sport24 103.3 μετακινείται ο Δημήτρης Μπαλής, μαζί με τις εκπομπές που είχε για χρόνια στον Σπορ FM 94.6.
 
- Ξεκινά εκπομπές στον Hit 88.9 η Ελένη Μανουσάκη, στην απογευματινή ζώνη αντικαθιστώντας τους Δημήτρη Μηλιόγλου και Μαρία Κωνσταντάκη.
 
- Εναντίον της ΑΕΠΙ κινούνται τα ραδιόφωνα της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να άρει την έγκριση λειτουργίας της.
 
- Με νέο πρόγραμμα το Κανάλι 1 90.4 του Πειραιά, το οποίο κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας.
 
- Στους 104.6 το νέο «Θέμα FM», με στόχο το επίσημο λανσάρισμά του να γίνει το Πάσχα. Η εφημερίδα είχε ήδη συνεργασία με τον Action 104.6 στον τομέα των ειδήσεων.
 
- Απολύσεις ηχοληπτών στα ραδιόφωνα του ΑΝΤ1, τον Ρυθμό 94.9 και τον Easy 97.2, με τους ελάχιστους που απέμειναν να συνεχίζουν κυρίως στο production. «Θύμα» των περικοπών και ο Πέτρος Καρράς, ηχολήπτης και DJ στον Ρυθμό.
 
- Επανεκκίνηση (ακόμα μια) για τον Flash 96, σε περίεργο κλίμα. Οι εκπομπές του επέστρεψαν ως είχαν, και εκείνες από το toradiofono.gr, ενώ τo magazino του ανέλαβε η Κατερίνα Ακριβοπούλου. Δεν λείπουν όμως και οι εντάσεις στο εσωτερικό του Flash, με κάποιους απ' τους εργαζόμενους να κινούνται νομικά κατά των διαχειριστών και να καταγγέλλουν εκδιώξεις από τον σταθμό.
 
- Νυχτερινή ζώνη αποκτούν τα Παραπολιτικά 90.1, με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου να κάνει εκπομπές από την 1 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί.
 
- Εκ νέου ανακατατάξεις στον Hit 88.9, με την Ελένη Μανουσάκη να πηγαίνει στην πρωινή ζώνη και την θέση της να παίρνει τα απογεύματα η Πόπη Δομάζου, «μεταγραφή» από το Action 104.6.
 
- Αποχωρεί έπειτα από 19 χρόνια στον Sfera 102.2 ο παραγωγός, διευθυντής και DJ του ραδιοσταθμού, Valentino. Μαζί με μια σειρά ανακατατάξεων στον σταθμό, τη θέση του στο Sfera Mix παίρνει ο Πέτρος Καρράς, λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από τον Ρυθμό 94.9.
 
- Νέο ενημερωτικό ραδιόφωνο στα σκαριά, από την 24 Media. Ο Δημήτρης Μάρης έδωσε τα χέρια με τον Νίκο Μπιλίρη για την εξαγορά του (αναξιοποίητου) Panda 88.6 από την Διαπασών. Επικεφαλής του εγχειρήματος ο Κώστας Αρβανίτης, με πρώτες «μεταγραφές» τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τον Οδυσσέα Ιωάννου.
 
- Αγωγή εναντίον των απλήρωτων εργαζομένων του Βήμα 99.5 από τον Σταύρο Ψυχάρη, για να σταματήσουν οι επισχέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα ο Άρης Ραβανός μετακινείται από το ραδιόφωνο του ΔΟΛ στον Flash 96.
 
- Σειρά συναυλιών στο Half Note ξεκινά το Kosmos FM της ΕΡΤ, τα «Kosmos Goes Live». Πρώτοι άνοιξαν την αυλαία οι Μαρίνα Σάττι & Fones και οι Wolfy Funk Project.
 
- Απολύθηκε μια νεαρή δημοσιογράφος από τον 105.5 Στο Κόκκινο, συμβασιούχος με τρίμηνη πρακτική. Ο σταθμός βάφτισε αυτή την κίνηση «μη ανανέωση σύμβασης», προκαλώντας την αντίδραση τόσο των εργαζομένων του σταθμού όσο και της ΕΣΗΕΑ.
 
- Επιστροφή στο ραδιόφωνο για τον Russel Brand, ο οποίος ξεκίνησε εκπομπές στο Radio X του Λονδίνου, τις Κυριακές.