Η ΑΕΠΙ δεν θέλει να μοιραστούν τα χρήματα σε συνθέτες και στιχουργούς

Η ΑΕΠΙ δεν θέλει να μοιραστούν τα χρήματα σε συνθέτες και στιχουργούς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο ΑΣΜΑ 450+ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΑΕΠΙ «για άρνηση να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να αποδεσμευτούν τα χρήματα για να γίνει η διανομή» των Πνευματικών Δικαιωμάτων στους δικαιούχους Δημιουργούς. 

29 Δεκεμβρίου 2017
Όπως γράφει σε επιστολή της προς τον Δημήτρη Ξανθόπουλο η κρατική επίτροπος Μαρία Βλάχου, «αρνείστε να προβείτε στις αναγκαίες αποφάσεις, ως διοίκηση» για την «εκταμίευση τόσο του υπολοίπου των δικαιωμάτων του Α εξαμήνου όσο και του Β εξαμήνου 2017». 
 
Η επίτροπος μάλιστα καταγγέλλει τη διοίκηση της ΑΕΠΙ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΜΑ 450+, πως κοινοποιεί τις αποφάσεις της μόνο σε ένα Σωματείο δημιουργών, το ΜΕΤΡΟΝ. «Ρωτάμε ευθέως τους συναδέλφους του σωματείου ΜΕΤΡΟΝ πως δέχονται αυτή την επιλεκτική μεταχείριση» λέει το ΑΣΜΑ 450+.
 
Και συνεχίζουν: «Αν η διοίκηση συνεχίσει να υπονομεύει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε τόσο εμείς όσο και η επίτροπος για να γίνει η διανομή, θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να την εμποδίσουμε απ’το να το κάνει». Θέτουν μάλιστα προ των ευθυνών τους τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ, Θεοφάνους, Παπανικολάου, Δρογώση, Ανδρέου και Τασσόπουλο, «να πιέσουν αποτελεσματικά τη διοίκηση για διαχωρισμό των λογαριασμών της εταιρίας, ώστε να διακριθεί η προμήθεια της ΑΕΠΙ με το ποσό που αντιστοιχεί στα δικαιώματα των δημιουργών»

Και καταλήγουν: «Γιατί σωπαίνουν, τη στιγμή που η νόμιμη προθεσμία γι' αυτό έχει ήδη παρέλθει; Όσο αυτό, παράνομα δεν συμβαίνει, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και πρέπει να το γνωρίζουν και οι ίδιοι και όλα τα μέλη. Το εποπτικό συμβούλιο ας επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο του που είναι να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση και όχι να τη διευκολύνει να διαφεύγει των υποχρεώσεών της προς εμάς».