Rock Ιστορίες στα Παραπολιτικά 90.1

Rock Ιστορίες στα Παραπολιτικά 90.1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε μεσάνυχτα Κυριακής ο Ηλίας Σελιμάς μας θυμίζει τραγούδια και μουσικές από το χώρο του ροκ. 

31 Ιανουαρίου 2018
To Ticket To Ride κυκλοφόρησε μαζί με το πασίγνωστο Help των Beatles το 1965 , και είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παρέας από το Liverpool. Θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί ένα εισιτήριο επιτυχίας της μπάντας για την επιτυχία της και την κατάκτηση της Αμερικής.


Η πεποίθηση τώρα του Αμερικάνικου κοινού ήταν ότι το τραγούδι αφορά τους Βρετανικούς Σιδηρόδρομους και την πόλη Ryde στο Isle Of  Wight.. Αυτό, σύμφωνα με τον Paul Mc Cartney, είναι σωστό καθώς ένας ξάδελφος του μένει εκεί και πολλές φορές τον είχε επισκεφτεί .Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια… Η άλλη μισή έχει να κάνει με αυτό που ξεκάθαρα μαρτυρούν οι στίχοι, την απόδραση δηλαδή μίας κοπέλας από τη ζωή ενός άνδρα.

Και πάλι όμως η ιστορία του τραγουδιού δεν τελειώνει εδώ. Η έμπνευση για τον τίτλο Ticket To Ride ήρθε στον John Lennon από την εποχή του Αμβούργου, όπου οι γυναίκες που ασκούσαν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου στους δρόμους της πόλης έπρεπε να είναι εφοδιασμένες με μία κάρτα που θα πιστοποιούσε το ότι είναι υγιείς.