«Δεν θέλουμε εκλογές, δεν θέλουμε μισθό, θέλουμε τον Τσίπρα ξανά πρωθυπουργό»

«Δεν θέλουμε εκλογές, δεν θέλουμε μισθό, θέλουμε τον Τσίπρα ξανά πρωθυπουργό»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εμπνευσμένο σύνθημα από τα παιδιά του 105.5 Στο Κόκκινο που ξεκίνησαν απεργίες για τις 7 απολύσεις στο σταθμό! 

08 Φεβρουαρίου 2018
Κι ένα κείμενο που έγραψε η Μπούλικα Μιχαλοπούλου
 
«Απολύσεις ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη» έγραφε το πανό που σηκώθηκε από την Σαρρή 19 στου Ψυρρή για να πάει παρέα με εργαζόμενους και αλληλέγγυους μια βόλτα μέχρι την Κουμουνδούρου, εκεί που αποφασίστηκε ότι για την βιωσιμότητα του σταθμού το μισθολογικό κόστος θα κοπεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με αποδοχή του σχεδίου ή με κάρτα εξόδου. Δεν θα επικεντρώσω στην «τεχνοκρατική» πλευρά του ζητήματος, αν είναι αναγκαία ή όχι η μείωση του κόστους και πως αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτευχθεί χωρίς μειώσεις μισθών ή και να αναφερθώ στη δική μου οπτική για το πως φθάσαμε ως εδώ. Θα επικεντρώσω σε συμβολισμούς που έχουν τη σημασία τους. Τον χαρακτήρα τελεσιγράφου στο σχέδιο που παρουσιάστηκε, την πρόκληση «κοινωνικού αυτοματισμού» με την αναφορά στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβληθεί ελέω μνημονίων και λοιπών καπιταλιστικών και όχι μόνο αναταράξεων στο χώρο των ΜΜΕ, την παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» στις απολύσεις, την επιλογή στις απολύσεις συναδέλφων με συγκεκριμένα συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά, την λογική του μότο «δεν υπάρχει εναλλακτική».
 
Το ΚΟΚΚΙΝΟ, εκεί που έζησα πολύ όμορφα τα περισσότερα από τα 12 χρόνια λειτουργίας του (πως να αποφύγεις και το προσωπικό), έχει πια αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Και μεις που απεργούμε και προχωράμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων 7 συναδέλφων μας χωρίς να κλείνουμε την πόρτα στο διάλογο και προτείνοντας λύσεις  προστασίας των θέσεων εργασίας  δεν έχουμε ξεχάσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που «γέννησαν"» το ΚΟΚΚΙΝΟ ως ραδιόφωνο ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
 
ΥΓ: Ευχαριστώ τον κόσμο που εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα μας, αλλά θα κάνω και μία ειδική έκκληση στους ερευνητές της… μεταφυσικής, μήπως τυχόν μπορέσουν και βοηθήσουν να καταλάβουμε τα «τεχνοκρατικά» χαρακτηριστικά της στάσης της διοίκησης. Οι ανάγκες (;) περικοπής του μισθολογικού κόστους παραμένουν οι ίδιες, έστω κι αν οι εργαζόμενοι μειώνονται… Η διοίκηση θέτει ζήτημα εθελούσιων εξόδων όταν της λέμε «δες πόσοι ενδιαφέρονται και υπολόγισε πόση εξοικονόμηση κάνεις» μας απαντά ότι την εξοικονόμηση την έχει υπολογίσει… εκ των προτέρων. Κι αντί εθελουσίων εξόδων προχωρά σε… κανονικότατες απολύσεις. Για τις αποζημιώσεις των οποίων, όπως φαίνεται, λεφτά υπάρχουν…