Δεν αναγνωρίζεται ως θεματικό κανάλι το Mega

Δεν αναγνωρίζεται ως θεματικό κανάλι το Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην σημερινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτό το αίτημα της μετατροπής του από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό.

13 Μαρτίου 2018
Ως προς το αιτιολογικό κομμάτι το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκρινε με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά ότι το Mega εμπίπτει στο άρθρο 28 παράγραφος 10 του νόμου 4496/2017 για τις τηλεοπτικές άδειες, που ανέφερε πως τα υπάρχοντα κανάλια εθνικής εμβέλειας που δεν θα συμμετείχαν στον νέο διαγωνισμό θα έκλειναν τρεις μήνες μετά την προκήρυξή του. 
 
Το ΕΣΡ επισήμανε ότι δεν τηρήθηκε καμία νομική διαδικασία από τους ιδιοκτήτες του σταθμού προκειμένου να αλλάξει ο χαρακτήρας του προγράμματος του Mega, παρά το επιχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού πως ο χαρακτήρας του είχε αλλάξει από το φθινόπωρο του 2016, οπότε και σταμάτησε να παράγει ενημερωτικό πρόγραμμα. Την χρήση των σχετικών διατάξεων του (καταργημένου) νόμου 4279/2014, πρόλαβε κι έκανε το Μακεδονία TV εξασφαλίζοντας την συνέχεια της λειτουργίας του.
 
Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής αναμένεται να επιδοθεί και στην ΕΕΤΤ προκειμένου να «πέσει» το σήμα του Mega μέσω της Digea. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι -κάποιοι εξ αυτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ- ετοιμάζουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή της απόφασης.