Δικαίωση και καθεστώς «ημι-νομιμότητας» για τον Atlantis 105.2

Δικαίωση και καθεστώς «ημι-νομιμότητας» για τον Atlantis 105.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έπειτα από 13 χρόνια, με την αρωγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

30 Μαρτίου 2018
Ο Atlantis 105.2 θα λειτουργεί ως νόμιμος αλλά... τυπικά δεν θα είναι. Αυτό αποφάσισε το ΕΣΡ με απόφασή του που ανέβηκε χθες στη Διαύγεια. Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τροποποίησε την υπ' αριθμόν 310/2005 απόφασή του η οποία δεν θεωρούσε νόμιμο τον ραδιοσταθμό, καθώς σύμφωνα με την τότε μέτρηση της ΕΕΤΤ ο Atlantis 105.2 ναι μεν εξέπεμπε την 31/12 του 2004 -βασική προϋπόθεση για την χορήγηση Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας- αλλά από τα Πυροβολεία του Αιγάλεω και όχι από τον Υμηττό.
 
Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που «κόπηκε» από τους έχοντες ΒΝΛ. Το ΕΣΡ όμως μετέβαλλε την απόφασή του μετά από διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, νέα στοιχεία που κατέθεσε η πλευρά του σταθμού και «παράθυρα» που βρέθηκαν σε νόμους και κοινές υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τα κέντρα εκπομπής εντός Αττικής. 
 
Πλέον ο Atlantis 105.2 θα μπορεί να εκπέμπει κανονικά και με τους κανόνες της ανεξάρτητης αρχής, όπως οι υπόλοιποι νόμιμοι, χωρίς όμως να του χορηγηθεί Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας, κάτι το οποίο ζητά το ΣτΕ στην σχετική απόφασή του. Το ιδιαίτερο αυτό καθεστώς λειτουργίας θα διατηρηθεί μέχρι τη νέα ραδιοφωνική αδειοδότηση, εφόσον ο σταθμός δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν.