Νέο «σπορ+» στα σκαριά από την ΕΡΤ

Νέο «σπορ+» στα σκαριά από την ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ιδέα για ένα δημόσιο και ελεύθερο αθλητικό κανάλι επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή το Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

13 Απριλίου 2018
Σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση από το ΔΣ της εταιρείας θα μιλάμε για το μοναδικό αμιγώς αθλητικό κανάλι που θα εκπέμπει μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα. Για αυτό προβλέπεται η αξιοποίηση του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ και των δικαιωμάτων που ήδη κατέχει (Μουντιάλ, Champions League, Basket League, Formula 1 κ.ά.). 
 
Ανάλογα εγχειρήματα είχαν λειτουργήσει και στο παρελθόν. Η αρχή είχε γίνει με το «σπορ+» το 2006 εκπέμποντας μόνο στην ψηφιακή τηλεόραση, όταν αυτή ήταν ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, και λειτούργησε μέχρι το 2012 κλείνοντας λόγω περικοπών. Το επόμενο δημόσιο αθλητικό κανάλι ήταν η ΝΕΡΙΤ Sports, που λειτούργησε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 6 μήνες το 2014.
 
Το πρόγραμμά τους απαρτίζονταν από πάσης φύσεως αθλητικές μεταδόσεις που είχε ήδη η ΕΡΤ, συν κάποιες επιπλέον που προορίζονταν μόνο για εκείνα, μαζί με αθλητικές εκπομπές.