Αδιάφορο το άλμπουμ των Στέρεο Νόβα

Αδιάφορο το άλμπουμ των Στέρεο Νόβα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του διδύμου ηχεί κενή περιεχομένου. Δεν είναι μόνο ο αναχρονιστικός ρυθμός, ούτε η απουσία κεντρικής ιδέας. Είναι βασικά που μοιάζει κι εκτός εποχής.

04 Μαΐου 2018
Αν σκεφτούμε πως οι Στέρεο Νόβα περιέγραψαν τέλεια την πόλη κάνοντας έξοχη αστική -100% αθηναϊκή- μουσική, γίνεται φανερό πως δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες (και της πόλης). Ο «Ουρανός» (Inner Ear) μοιάζει περισσότερο με outtakes εκείνης της περιόδου, σαν να πήραν συνθέσεις που δεν χώρεσαν στα άλμπουμ τους και μας τις παρουσιάζουν τώρα. Μιλάμε για είκοσι χρόνια πίσω, έτσι; Μεγάλο διάστημα. Όλα έχουν αλλάξει από τότε, όλα όμως. 
 
Θεωρώ πως το 01 ήταν το καλύτερο περιοδικό που έχει περάσει από τον ελληνικό Τύπο (ένα από τα καλύτερα σίγουρα). Πιστεύετε πως θα διέθετε λόγο ύπαρξης σήμερα; Πολύ αμφιβάλλω. Η κάθε εποχή έχει τα δικά της πράγματα και το δικό της σάουντρακ φυσικά. Οι Στέρεο Νόβα μάλλον κάπου χάθηκαν.

Το reunion τους πάντως στο Summer Nostos Festival στις 18 Ιουνίου αποτελεί μεγάλο συναυλιακό γεγονός αν κι έχω μία αίσθηση πως μπορεί να εξελιχθεί σε απογοήτευση. Ελπίζω να μην...