Ευκαιρία να μάθουμε τι παίζουν οι DJs στην Αφρική

Ευκαιρία να μάθουμε τι παίζουν οι DJs στην Αφρική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ενότητες του Summer Nostos Festival είναι το «Out Of Africa» που φέρνει στην Αθήνα ορισμένους από τους καλύτερους DJs χωρών της Αφρικής, όλοι τους νέοι, με φρέσκια ματιά στη μουσική. Να κάτι που παρουσιάζει πραγματικά άγριο ενδιαφέρον.

17 Μαΐου 2018
Η Kampire είναι μια DJ είναι ένα καυτό όνομα στη χορευτική σκηνή της Ουγκάντας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πώς κλασικά μουσικά μοτίβα της Ανατολικής Αφρικής, όπως η κογκολέζικη rumba ή το soukous, διασταυρώνονται με τη δυτική ηλεκτρονική μουσική. 
 
Οι δύο Rudeboyz (Andile T και Masive_Q) παίζουν Gqom, με ρίζες του στο Durban της Νοτίου Αφρικής, ένα είδος μουσικής που χαρακτηρίζεται από ρυθμικούς ήχους που θυμίζουν τη νοτιοαφρικανική μουσική Kwaito της δεκαετίας του '90, ένα κράμα house και hip-hop μουσικής.
 
To Sounds of Sisso είναι ένα σόου ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Bampa Pana και τον MC Makavelli που παρουσιάζει τη μουσική της νεολαίας της Τανζανίας, την underground μουσική Singeli. Είναι ένα χορευτικό (έως και rave) είδος μουσικής και οι στίχοι του καταπιάνονται με θέματα όπως η διαφθορά που μπορεί να συναντήσει κανείς στην εξουσία. Κρίμα που δεν θα καταλαβαίνουμε. 
 
O Otim Alpha είναι θρύλος στην πόλη Gulu, στη Βόρεια Ουγκάντα, από τους πρωτοπόρους του κινήματος Acholitronix, μιας ηλεκτρονικής ερμηνείας της λαϊκής μουσικής Acholi. Η Acholi αναπαράγεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών γι αυτό και ονομάζεται Acholitronix.
 
Ολα αυτά θα ξεκινούν τα μεσάνυχτα ακριβώς στη Σκηνή στο Κανάλι Θα κατασκηνώσουμε εκεί.