Μέσω ΑΝΤ1 και Real FM σε όλο τον κόσμο

Μέσω ΑΝΤ1 και Real FM σε όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε μας στο Google news

«In a phone interview over the weekend with Greece’s Antenna TV, Antonios Pagourtzis said...» γράφει το Associated Press, αναπαράγοντας το ρεπορτάζ του Θανάση Τσίτσα από τη Νέα Υόρκη.

23 Μαΐου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η συνέντευξη που πήρε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 και του Real FM από τον πατέρα του νεαρού, Έλληνα, μακελάρη από το Τέξας που θέρισε τους συμμαθητές του, έπαιξε σε όλα τα διεθνή πρακτορεία. Και όχι μόνο στο Associated Press, έγραψε και η Wall Street Journal σχετικά, όπως και άλλες αμερικάνικες εφημερίδες, ενώ μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε CBS και ΝBC.

Μεγάλη επιτυχία του Θανάση Τσίτσα, ασυζητητί, έστω και αν προήλθε από ένα τραγικό γεγονός που συνέβη μεν στην Αμερική αλλά συνδέεται άμεσα με τη χώρα μας. Και είναι από τις περιπτώσεις αυτές που καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικοί και απαραίτητοι είναι οι ανταποκριτές, ένα είδος που πάει να εκλείψει στα εγχώρια ΜΜΕ λόγω των οικονομικών περικοπών.

Εννοείται πως όλες τις ειδήσεις μπορείς να τις γράψεις από το γραφείο σου -τη... γραφειάρα σου- αντιγράφοντας τηλεγραφήματα πρακτορείων ή άλλα ξένα sites κάνοντας copy paste. Δεν γίνεται έτσι, όμως, η δημοσιογραφία. Αλλά που να το καταλάβουν πια οι εκδότες (μην σας πω και οι δημοσιογράφοι ακόμα)...