Το ζωντανό κοινό του «The Wall» είναι από την Πολωνία

Το ζωντανό κοινό του «The Wall» είναι από την Πολωνία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεκίνησε σχετικά αργά αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα χαρτιά του ΑΝΤ-1 αυτήν την τηλεοπτική σεζόν.

23 Μαΐου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Σεζόν που, η αλήθεια είναι, ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά και τώρα προς το τέλος επιχειρεί με κάποιες κινήσεις να… συμμαζέψει την κατάσταση.

Ο λόγος βέβαια για το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, το «The wall», το οποίο μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00. Το τηλεπαιχνίδι καταλαμβάνει την κορυφή στη λίστα με τα πέντε καλύτερα τηλεπαιχνίδια για την εβδομάδα 14-20/5/2018 ενώ «καπαρώνει» και άλλη μία, την τέταρτη θέση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen το «The Wall» έφθασε να καθηλώνει κατά μέσον όρο 775.000 τηλεθεατές αφήνοντας πίσω του και σε μεγάλη απόσταση τον «Τροχό της τύχης» του STAR (554.000) και το «Νότα μία βραδιάτικα» του ALPHA (546.000).

Κι ενώ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φαίνεται να είναι πραγματικά στο στοιχείο του, έχει ρυθμό και καλή επαφή με τους παίκτες, το κοινό του τηλεπαιχνιδιού δείχνει να είναι κάπως… παγωμένο. Όλα έχουν βέβαια την εξήγησή τους. Το τηλεπαιχνίδι γυρίζεται στην Πολωνία, το κοινό είναι από εκεί και για να… ζεσταθεί η ατμόσφαιρα, να γίνει το χειροκρότημα πιο θερμό απαιτείται… μετάφραση.

Τα ζευγάρια των παικτών μεταφέρονται για ένα διήμερο στην Πολωνία μαζί με κάποιους συγγενείς και φίλους, γίνονται τα γυρίσματα και επιστρέφουν. Το τηλεπαιχνίδι γυρίζεται εκεί καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του ΑΝΤ-1 δεν υπάρχει στούντιο στην Ελλάδα με τέτοιες προδιαγραφές, ενώ θα ήταν και αρκετά ακριβό να στηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός που απαιτείται. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί γυρίζεται το «The wall» και για άλλες 10-12 χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία κ.α. Αυτό βέβαια δημιουργεί μια απόσταση μεταξύ παρουσιαστή και κοινού και κάποιες στιγμές είναι εμφανέστατη μια… παγωμάρα. Το κοινό περιορίζεται να φωνάζει κάποιους αριθμούς κυρίως ενώ στα αστεία και τα πειράγματα του παρουσιαστή αντιδρά με χρονοκαθυστέρηση καθώς το χειροκρότημα έρχεται κατόπιν μεταφράσεως…

Πάντως, μετά τις πρώτες προβολές του τηλεπαιχνιδιού, στον ΑΝΤ-1 έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 5.000 (!) αιτήσεις συμμετοχής στο «The Wall 2» που θα γυριστεί στα μέσα Ιουλίου καθώς τα στελέχη του καναλιού θέλουν να το έχουν έτοιμο για την έναρξη της νέα τηλεοπτικής σεζόν.