Οι τηλεπειρατές «χτύπησαν» και στον τελικό του Champions League

Οι τηλεπειρατές «χτύπησαν» και στον τελικό του Champions League
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τηλεπειρατεία δεν έχει όρια και μέχρι στιγμής, παρά τα «χτυπήματα» των αρχών, τα φαινόμενα φαίνεται να πολλαπλασιάζονται.

31 Μαΐου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Κανονικότατα, λοιπόν,  όπως όλα δείχνουν, συνεχίστηκε η τηλεπειρατεία και στον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ (3-1) το περασμένο Σάββατο (26/5). Η πειρατεία εντοίζονταν καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης της UEFA με τις αρμόδιες αρχές να προειδοποιούν ότι πρόκειται για ενέργειες που επισύρουν σοβαρές ποινικές ευθύνες και μάλιστα όχι μόνο για τους τηλεπειρατές αλλά και για τους αποδέκτες.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της IRdeto κατά τη διάρκεια του φετινού τελικού του Champions League ανιχνεύθηκαν 427 παράνομα live streaming που διαμοίραζαν την αναμέτρηση μέσω του διαδικτύου. Από αυτές τις παράνομες ροές οι 133 ήταν διαδικτυακές ενώ 199 ροές εντοπίστηκαν σε κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως:Periscope, Facebook και Twitch. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ροές των κοινωνικών μέσων έφταναν σε 217.000 τηλεθεατές.
 
Η Ideto, έπειτα από τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν περίπου 5.000.000 παράνομες ροές (stream) κατά τη διάρκεια των νοκ άουτ αναμετρήσεων του Champions League, σύμφωνα και με το digitaltvinfo.gr, δημοσιοποίησε στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα της πειρατείας που αφορά τον τελικό της διοργάνωσης της UEFA.
 
Οι πειρατές εκμεταλλεύτηκαν όπως και στους άλλους αγώνες τα παράνομα streaming plugin για το Kodi, το δημοφιλές media player, με 95 live stream που εντοπίστηκαν σε αυτήν την πλατφόρμα. Καθώς λοιπόν επαναλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότερα προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διανομή των απευθείας μεταδόσεων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων τέτοιου βεληνεκούς.
 
Ο Rory O'Connor, ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών Cybersecurity Services της Irdeto δήλωσε ότι «οι εγκληματίες έχουν στοχεύσει σε αθλητικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας όπως το ευρωπαϊκό Champions League και κερδίζουν περιουσίες από την κλοπή των δικαιωμάτων. Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες περιεχομένου, τους κατόχους δικαιωμάτων και τους ιδιοκτήτες πλατφόρμας να συνεργαστούν και να προσλάβουν τεχνολογικές και προληπτικές υπηρεσίες για να μειώσουν τις ροές σε πραγματικό χρόνο. Οι εγκληματίες που επωφελούνται από αυτές τις παράνομες ροές δεν έχουν ιδιαίτερη φροντίδα στους θεατές τους, τους οποίους εκθέτουν σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, σε ακατάλληλο περιεχόμενο και σε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, οι θεατές παράνομου περιεχομένου μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις εάν αποφασίσουν να μοιραστούν περιεχόμενο με φίλους στα κοινωνικά μέσα».