Στην Ελλάδα, αλήθεια, γιατί δεν τους φέρνουν τους Arcade Fire;

Στην Ελλάδα, αλήθεια, γιατί δεν τους φέρνουν τους Arcade Fire;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα ταξίδι στο Βουκουρέστι για μία συναυλία βολεύει και συμφέρει από κάθε άποψη. Είναι φθηνό, είναι γρήγορο, είναι ενδιαφέρον.

22 Ιουνίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Σκεφτείτε πως όλα μαζί, αεροπορικά, εισιτήρια συναυλίας στην silver zone μπροστά-μπροστά, νοικιασμένο αυτοκίνητο για δύο ημέρες και σπίτι σε air b'n'b έφτασε σύνολο τα 144 ευρώ. Με λιγότερο από 150 ευρώ είδαμε τους Arcade Fire σε πρώτη θέση και με μία πτήση που διαρκεί μόνο μία ώρα και είκοσι λεπτά. Δύο κατεβασμένα επεισόδια από το Netflix και έφτασες.

 

 

Οι Arcade Fire ήταν πολύ καλοί και ομολογώ πως δεν το περίμενα. Σιγά, έλεγα, να μην έχουν κέφι να παίξουν σε μία... επαρχία της Ευρώπης (αυτό αφορά κι εμάς, μη νομίζετε...). Αλλά το συγκρότημα ήταν άψογο, έστησε αληθινό πάρτι, ένα δίωρο σετ από τα γνωστά, το απολαμβάνουν αυθεντικά πάνω στη σκηνή. Το setlist το βλέπετε παρακάτω μαζί με τις σημειώσεις του γκρουπ.

Στον ανοιχτό χώρο ενός εμπορικού κέντρου έπαιζαν, το live δεν πρέπει να είχε παραπάνω από 5 χιλιάδες κόσμο, οι Arcade Fire ξεκίνησαν στις 9 παρά τέταρτο, πιο πριν έπαιζαν κάτι ρουμανικά συγκροτήματα, την προηγούμενη στην ίδια σκηνή εμφανίστηκε ο Nick Cave. Το κοινό νεανικό και ενθουσιώδες, μη νομίζετε πως διαφέρουν και πολύ από εμάς, ήξερε και τραγουδούσε τα κομμάτια, νομίζω πως το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας πρέπει να αποτελεί μία πολύ μακρινή ανάμνηση (και σιγά οι πιτσιρικάδες μην γνωρίζουν καν).

Ο κόσμος πάντως δεν ήταν πολύς όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, ωστόσο οι Arcade Fire πήγαν στο Βουκουρέστι. Εμείς θα μαζεύαμε πολύ περισσότερους θεατές νομίζω. Αλλά δεν τους έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. Γιατί; Προφανώς δεν θα τους βγαίνει το πρόγραμμα, ο προορισμός, δεν θα τους βολεύει η Αθήνα (δεν είμαστε κι εύκολη πόλη). 

Και, όπως μου λένε (update), προσπάθειες έχουν γίνει οπότε και κάποια στιγμή (υποθέτω) θα υπάρξει αποτέλεσμα... 

Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου