Ο ορισμός της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κυρία μου...

Ο ορισμός της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κυρία μου...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ένας στο «Liberal» (Θανάσης Μαυρίδης) βρήκε «αδικαιολόγητα επιθετική» τη Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ). Πότε;

27 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Μα κατά τη συνέντευξη που πήρε η δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Φαλήρου από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Κι αυτό διότι λέει (παρα)προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι… ανεξάρτητη, παρά το γεγονός ότι είναι σύντροφος του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι εξ’ αυτού λοιπόν δεν έπρεπε να κάνει τη συνέντευξη αλλά να δώσει τη θέση της σε άλλον (η) δημοσιογράφο, που προφανώς δεν θα ήταν… «αδικαιολόγητα επιθετικός»!

Αυτό θα πει να διέπεσαι από δημοσιογραφική δεοντολογία...

Ο άλλος, στο «Σήμερα» του ΣΚΑΪ (Δημήτρης Οικονόμου) βρήκε ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» το «τερμάτισε» σχολιάζοντας τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Με συνταγή τα Ιουλιανά του ‘65». Και μέχρι εδώ μπορεί να πει κανείς ότι δικαίωμά του είναι να κριτικάρει μια θέση, ένα τίτλο μιας εφημερίδας. Έπειτα όμως, με τη συμπαρουσιάστριά του Μαρία Αναστασοπούλου να λέει ότι... σκιαγραφούνται κάποια πρόσωπα, συνέχισε ο Δ. Οικονόμου ακάθεκτος σχολιάζοντας ότι «κάποιοι τα έχουν πει αυτά τα πρόσωπα» για να καταλήξει ούτε λίγο ούτε πολύ σε προτροπή να κατατεθούν αγωγές και μηνύσεις!

Τέτοιο δημοσιογραφικό ήθος, τόση πιστή τήρηση της δεοντολογίας…

Και ο έτερος, Αρης Προτοσάλτε, επίσης στον ΣΚΑΪ και τους «Αταίριαστους», θεώρησε ότι για το θέμα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας! Α γεια σου. Αυτή ακριβώς δεν είναι η δουλειά των δημοσιογράφων; Να καλούν τους εισαγγελείς να παρέμβουν στα ΜΜΕ;

Κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους που έχουν... αποφασίσει(;), συμφωνήσει(;), υποχρεωθεί (;) να υποδυθούν.
Όχι των άλλων. Τους δικούς τους…

Υ.Γ.: Κι έχεις και τους άλλους... απερίγραπτους να μπουκάρουν σε ανεξάρτητα ΜΜΕ και με εκβιαστικό τρόπο να απαιτούν να δημοσιευθεί το όποιο κείμενό τους, με τον τρόπο που θέλουν, όπου, όταν, όπως και όποτε επιλέξουν.

Αυτό θα πει ελευθερία σκέψης, αυτό θα πει δημοκρατική αντίληψη...