Ραδιόφωνο 24/7: Από το λανσάρισμα και τον ενθουσιασμό στο πογκρόμ απολύσεων και το φόβο

Ραδιόφωνο 24/7: Από το λανσάρισμα και τον ενθουσιασμό στο πογκρόμ απολύσεων και το φόβο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της 24 Media άλλαξε εντελώς τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο κλίματος.

29 Ιουνίου 2018

Του Γιώργου Ζέρβα

Φεβρουάριος 2017
Κλείνει το deal ανάμεσα στον Δημήτρη Μάρη και τον Νίκο Μπιλίρη, για την εξαγορά του Panda 88.6. Το νέο εγχείρημα «τρέχουν» ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Μάρτιος 2017
Σταματάει την λειτουργία του ο Panda 88.6 και ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα του νέου σταθμού, που προορίζεται να γίνει η ραδιοφωνική εκδοχή του News247.gr. Τότε έρχονται και οι πρώτες «μεταγραφές», με πιο χαρακτηριστική την επιστροφή του Οδυσσέα Ιωάννου στο ραδιόφωνο.

Απρίλιος 2017
Οι προετοιμασίες και οι προσθήκες στο πρόγραμμα συνεχίζονται, με κάποια από τα ονόματα να προέρχονται από τον 105.5 Στο Κόκκινο.

Μάιος 2017
Βγαίνει στον αέρα το «Ραδιόφωνο 24/7 88.6», με το team του να απαρτίζεται από 33 παραγωγούς, συνολικά. Παράλληλα κλείνει δικτυώσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα.

Ιούνιος-Αύγουστος 2017
Προσθηκών συνέχεια, τόσο προς το τέλος του καλοκαιριού λίγο πριν τη νέα σεζόν, όσο και στις αρχές λίγο μετά το λανσάρισμά του.

Νοέμβριος 2017
Το Ραδιόφωνο 24/7 μπαίνει για πρώτη φορά στις μετρήσεις, με τα νούμερά του όμως να είναι πολύ χαμηλά φιγουράροντας στις τελευταίες θέσεις.

Δεκέμβριος 2017

Χρέη CEO του ομίλου αναλαμβάνει ο Νίκος Πεφάνης, προερχόμενος από το Mega. Τότε ξεκινούν και οι πρώτες μεμονωμένες απολύσεις στον σταθμό.

Φεβρουάριος 2018
Αρχίζουν τα πρώτα «σύννεφα» στο Ραδιόφωνο 24/7, με την ιδιοκτησία να δείχνει πανικόβλητη. Οι επερχόμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις οδηγούν σε παραίτηση τον Κώστα Αρβανίτη από τη διεύθυνση και το πρόγραμμα. Έκτοτε ξεκινά ένα μεγάλο πογκρόμ απολύσεων, σχεδόν σε όλους όσοι είχαν και δεύτερη εργασία εκτός 24 Media και όχι μόνο. Προσωρινός διευθυντής ο Βασίλης Παπαχριστοδούλου του Contra.gr.

Μάρτιος 2018
Νέος διευθυντής του σταθμού ο Βασίλης Σκουρής, «μεταγραφή» από το Real Group. Οι απολύσεις ωστόσο συνεχίζονται αμείωτες, με το πρόγραμμα να εμφανίζει μεγάλα κενά ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Γίνονται ωστόσο και κάποιες προσθήκες παράλληλα, όπως εκείνη του Βασίλη Κουφόπουλου και της Αγγελικής Σπανού.

Απρίλιος 2018
Εκτός σταθμού και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τη στιγμή που οι «εκκαθαρίσεις» των παλιών παραγωγών συνεχίζονται. Ως αιτία παρουσιάζεται ότι το πρόγραμμα θα γίνει αμιγώς ενημερωτικό και πως δεν ταιριάζουν στο νέο προφίλ.

Μάιος 2018
Νέες «μεταγραφές» στον σταθμό και νέο πρόγραμμα. Στην πλειοψηφία τους άνθρωποι από άλλους ομίλους μαζί με κάποιους (λίγους) από τα άλλα μέσα της 24 Media.

Ιούνιος 2018
Τρεις ακόμα απολύσεις και λαμβάνει χώρα η πρώτη κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ στο Ραδιόφωνο 24/7. Η απεργία όμως κρίνεται παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο, με την 24 Media να κατηγορεί μερίδα εργαζομένων ότι υπονομεύει τον σταθμό. Παραιτείται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Σούλτας.