Μια... εφιαλτική σεζόν για τα στελέχη του ΑΝΤ-1

Μια... εφιαλτική σεζόν για τα στελέχη του ΑΝΤ-1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχουν κάποιες σεζόν που σε κάποια κανάλια κάποια από τα χαρτιά τους δεν πάνε καλά...

04 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Δεν τραβάνε οι παραγωγές που έχουν επιλεγεί. Γίνονται λάθη στον προγραμματισμό, είναι πιο ισχυρός ο ανταγωνισμός, κάνει καλύτερες κινήσεις, έχει μεγαλύτερη... άνεση επιλογων. Όλο και κάτι όμως θα τους πετύχει και μπορεί να... παραπατήσουν αλλά συνήθως καταφέρνουν να βρουν μια κάποια ισορροπία.

Η σεζόν πάντως που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της μόνο τέτοια δεν ήταν για τον ΑΝΤ-1. Ίσως και να είναι η χειρότερη σεζόν του. Έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καθίζηση. Κι όμως οι παραγωγές του δεν ήταν τόσο κακές (εξαιρώ βεβαίως το τηλεσκουπίδι «Game of Love»). Αλλά το κανάλι έκανε μια μέτρια έως οριακά καλή εκκίνηση και μετέπειτα άρχισε να... παραπατά. Κι ό,τι κι αν χρησιμοποιήθηκε δεν κατάφερε να του δώσει κάποια ισορροπία...

Έχει φτάσει στο σημείο κάποιες μέρες να χάνει ακόμα και από το MEGA, το οποίο όχι απλώς... υπολειτουργεί, το έχουν παρατήσει οι μεγαλομέτοχοί του, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από δύο χρόνια και πλέον μεταδίδει όλο αυτό το διάστημα μόνο επαναλήψεις των (πολύ καλών βεβαίως) σειρών που διαθέτει στη «βιβλιοθήκη» του.

Χθες (Τρίτη 3/7) για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που καταγράφεται στις μετρήσεις της Nielsen να υπερτερεί (έστω και οριακά) το MEGA με μερίδιο 7,8% του ΑΝΤ-1 που έπιασε 7,7% έχοντας χάσει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την ίδια μέρα της προηγούμενης εβδομάδας (26/6, 10.3%). Το κανάλι της Μεσογείων ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση προσπερνά και το E TV που έχει αρχίσει πλέον αν έχει κάποιο πρόγραμμα αλλά τα ποσοστά του χθες έφτασαν μόλις το 6,4%.

Στην κορυφή βρέθηκε οριακά και πάλι η ΕΡΤ-1 με 18,7% (άνοδος 6,3 ποσοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη Τρίτη) προφανώς λόγω Μουντιάλ κι ακολούθησε από κοντά ο ΣΚΑΪ με 18,5% (αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας) εννοείται κυρίως λόγω «Survivor». Ακολουθούν: STAR (11,1% άνοδος 0,6%) και ALPHA (8,9%) με πτώση 6,3 ποσοστιαίων μονάδων.

Αυτή η τηλεοπτική σεζόν κατάντησε εφιάλτης για τα στελέχη του ΑΝΤ-1 τα οποία όμως σχεδιάζουν προσεκτικά την αντεπίθεσή τους τη νέα χρόνια και όπως φαίνεται όχι μόνο στον ψυχαγωγικό αλλά και στον τομέα της ενημέρωσης.