Black Athena στον Αθήνα 9.84 για την καλύτερη μαύρη μουσική της πόλης

Black Athena στον Αθήνα 9.84 για την καλύτερη μαύρη μουσική της πόλης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κοίτα που την έκπληξη στο αθηναϊκό ραδιόφωνο για τα χιπ χοπ όλου του κόσμου την κάνει ο δημοτικός ραδιοσταθμός.

09 Ιουλίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Κάθε Σαββατοκύριακο λοιπόν, 10 με 12 το βράδυ, η γνωστή ομάδα των Black Athena (Κωστής Νικηφοράκης και Jo Borshell) φτιάχνει την πιο «μαύρη» εκπομπή των FM της Αττικής. Τέσσερις ώρες με σύγχρονα χιπ χοπ (και όχι μόνο) τραγούδια αλλά και κάποια παλιότερα. Ενδιαμέσως και μουσική από σχήματα της Αθήνας, καινούργιοι εντελώς ήχοι, ο(ι) Black Athena ζωγραφίζουν.

Το χιπ χοπ είναι η πιο ζωντανή μουσική της εποχής μας, είναι και η καλύτερη και πιο εμπνευσμένη ταυτόχρονα, αλλά είναι αποκλεισμένη από το (ανάδελφο) ελληνικό ραδιόφωνο. Ερχεται όμως ο Αθήνα 9.84 και κάνει τη διαφορά με μία εκπομπή που θα μπορούσε (στο σύνολό της) να σταθεί σε οποιοδήποτε ραδιόφωνο της Γης.

Διαθέτει και... μαύρη προφορά ο Κωστής Νικηφοράκης, πράγμα όχι απαραιτήτως καλό μερικές φορές γιατί χάνουμε τη μπάλα με τα ονόματα. Αλλά οκ, ας μάθουμε καλύτερα αγγλικά αν είναι. Ελεγε (για τον) Future χθες και το(ω) άκουγες λες και περπατούσες σε συνοικία της Νέας Υόρκης

Κανένα μουσικό ραδιόφωνο δεν έχει τέτοια εκπομπή. Τους νικάει κατά κράτος ο 9.84, κόλαφος! Θα επανέλθω με το χιπ χοπ και το ελληνικό ραδιόφωνο. Μεγάλο θέμα. 

photo credit: Πάρις Ταβιτιάν